Radio RCD 300-mk 5-i mocne głosniki-jak nie spalić radyjka ?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Radio RCD 300-mk 5-i mocne głosniki-jak nie spalić radyjka ?
Prześledziłem kilka wątków na temat radyjka RCD 300.
Mam takowe w golfie z instalacja na 4 głośniki fabryczna. To, ze mogę dołożyć 4 głośniki w tyle wiem i ze powinno pojawić sie sterowanie "fader" - proporcja przód/tył.
Wiem tez ze ten model nie ma możliwości podłaczena osobnego wzmacniacza.
Przy okazji - kiedyś wymienię i zapytuje, jaki model RCD (DIN2-wyłącznie czytający mp3) posiada?
I teraz najwazniejsze - w temacie ujałem to drastycznie. JESTEM LAIKIEM W TYCH SPRAWACH. Zamontuje to kolega, jest elektrykiem samochodowym.
Czy mogę zamontować pod to radyjko - a ma 4 x 20 W głośniki: (posiadam na stanie - nowe)
przód: Blaupunkt GTC 662 - moc muzyczna 200W (50 W)
tył: Blaupunkt GTX 662 - moc muzyczna 105 W (35W)
Do tego chciałbym wybrać jakieś "wysokotonowki" do tyłu 9przód fabryczne) w cenie nie przekraczającej 50 zł za komplet. Ale takie, które będą działać bez zwrotnicy. Na allegro upatrzyłem sobie Magnata.
Proszę o doradę.
Nie chciałbym aby radio było zbyt obciążone i żeby jakoś to grało-poprawnie. Nie chce tez ładować niepotrzebnie pieniążków. Miałem zamiar kupić jakiś wzmacniacz(nawet używany) do 150 zł ale skoro nie można podłączyć...
Mam takowe w golfie z instalacja na 4 głośniki fabryczna. To, ze mogę dołożyć 4 głośniki w tyle wiem i ze powinno pojawić sie sterowanie "fader" - proporcja przód/tył.
Wiem tez ze ten model nie ma możliwości podłaczena osobnego wzmacniacza.
Przy okazji - kiedyś wymienię i zapytuje, jaki model RCD (DIN2-wyłącznie czytający mp3) posiada?
I teraz najwazniejsze - w temacie ujałem to drastycznie. JESTEM LAIKIEM W TYCH SPRAWACH. Zamontuje to kolega, jest elektrykiem samochodowym.
Czy mogę zamontować pod to radyjko - a ma 4 x 20 W głośniki: (posiadam na stanie - nowe)
przód: Blaupunkt GTC 662 - moc muzyczna 200W (50 W)
tył: Blaupunkt GTX 662 - moc muzyczna 105 W (35W)
Do tego chciałbym wybrać jakieś "wysokotonowki" do tyłu 9przód fabryczne) w cenie nie przekraczającej 50 zł za komplet. Ale takie, które będą działać bez zwrotnicy. Na allegro upatrzyłem sobie Magnata.
Proszę o doradę.
Nie chciałbym aby radio było zbyt obciążone i żeby jakoś to grało-poprawnie. Nie chce tez ładować niepotrzebnie pieniążków. Miałem zamiar kupić jakiś wzmacniacz(nawet używany) do 150 zł ale skoro nie można podłączyć...
Golf 5 i nic innego
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeżeli teraz nie masz sterownia FADER to i po podłączeniu głośników też nie będzie
Co do głośników to śmiało pod to radio możesz podłączyć głośniki które posiadasz i go nie spalisz
Co do głośników to śmiało pod to radio możesz podłączyć głośniki które posiadasz i go nie spalisz
Ostatnio zmieniony śr lip 01, 2009 08:47 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm- gdzieś czytałem że fader będzie. Chodzi o to ze ja nie mam instalacji/przewodów na tylne drzwi. ale radyjko przecież ma możliwość podłączenia 4 głośników ?
No dobrze, ze nie spale.
To bardziej żartobliwie było - chodzi mi o to aby się nadmiernie nie wysilało/grzało. I żeby w miarę czysto grało - 200 W muzycznej to już coś
No dobrze, ze nie spale.
To bardziej żartobliwie było - chodzi mi o to aby się nadmiernie nie wysilało/grzało. I żeby w miarę czysto grało - 200 W muzycznej to już coś
Golf 5 i nic innego
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
możesz podłączyć wzmacniacz który ma
speakers in
np:
http://www.audison.hu/m_prod/srx/eng_srx2manuale.pdf
speakers in
np:
http://www.audison.hu/m_prod/srx/eng_srx2manuale.pdf
Ostatnio zmieniony śr lip 01, 2009 15:36 przez CrocodileReggae, łącznie zmieniany 1 raz.
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
zanim zaczniesz myśleć to wyciągnij radio i zobacz czy w ogóle ma wyjście na dodatkowe 2 głośniki na tył. moje nie miało więc skończyło się to wymianą radia na zwykłe 1din. i jeśli nie masz tych głośników z tyłu to będziesz musiał ciągnąć kable do nich, po jakieś 4-5 m na sztukę potrzebujesz
Ostatnio zmieniony sob lip 18, 2009 15:26 przez karkoszek, łącznie zmieniany 1 raz.