Być może było ale dzisiaj na prośbę forumowicza z forum passata ustaliłem, że jeśli ktoś ma moduł komfort na 1 wtyczkę bez pilota i na jego miejsce wsadzi moduł komfort na 2 wtyczki obsługujący pilota to pomimo braku instalacji da się obsługiwać pilotem (krótszy zasięg).
Testowane na module komfort 1J0 959 799AH - wady - brak sygnału alarmu, brak sygnału kierunkami o załączonym alarmie i nie ma wtedy kontroli wnętrza ale.. piloty działają a wieć zawsze potem można dorobić drugą wtyczkę
Wymiana modułu komfortu bez pilota na moduł z pilotem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć,
Zrobiłem dokładnie tak jak piszesz, tzn. wyjąłem ze swojego golfaIV(2001r): 1J0 959 799 Q(jedna wtyczka) i włożyłem 1J0 959 799AH(kodowanie 0259).
Właściwie wszytko jest tak jak piszesz tylko mam jeden problem: nie działa obsługa klapy bagażnika(tył) - nie wiem dlaczego -> jak podłączam stary moduł zaczyna działać, gdy włoże nowy wszystko inne działa ale nie obsługuje klapy bagażnika - dziwna sprawa:((
Generalnie oglądałem ten moduł(zaukpiłem używkę na allegro) - także w środku i wygląda bardzo dobrze, zauważyłem tylko że jest na nim napisane "made in usa" - nie wiem czy to coś zmienia, ale na wszelki wypadek testowałem go na innych kodowaniach i też nic to nie dało:((
Zostaje chyba tylko jedna możliwość -> moduł jest uszkodzony???
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem???
Pozdrawiam,
Sławek
Zrobiłem dokładnie tak jak piszesz, tzn. wyjąłem ze swojego golfaIV(2001r): 1J0 959 799 Q(jedna wtyczka) i włożyłem 1J0 959 799AH(kodowanie 0259).
Właściwie wszytko jest tak jak piszesz tylko mam jeden problem: nie działa obsługa klapy bagażnika(tył) - nie wiem dlaczego -> jak podłączam stary moduł zaczyna działać, gdy włoże nowy wszystko inne działa ale nie obsługuje klapy bagażnika - dziwna sprawa:((
Generalnie oglądałem ten moduł(zaukpiłem używkę na allegro) - także w środku i wygląda bardzo dobrze, zauważyłem tylko że jest na nim napisane "made in usa" - nie wiem czy to coś zmienia, ale na wszelki wypadek testowałem go na innych kodowaniach i też nic to nie dało:((
Zostaje chyba tylko jedna możliwość -> moduł jest uszkodzony???
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem???
Pozdrawiam,
Sławek
No właśnie też tak myślałem, bo nic nie mogę znaleźć w internecie...
Niestety wogóle nie nie otwiera ani nie zamyka - ani z kluczyka ani z pilota:(
Sprawdzalem vagiem - nie ma żadnych błędów...
Pozatym przy dodawaniu nowych pilotów - nie mogłem dodać więcej niż jednego co jest bardzo dziwne!? Poprostu komfort nie akceptował wartości innej niż jeden dla liczby kluczyków...
Więc raczej chyba z tym modułem jest coś nie w porządku i go oddam...
[ Dodano: 17 Sty 2010 15:16 ]
Tak sie jeszcze zastanawiam, czy można wgrać mu wsad od innego modułu komfortu o tych samych numerach, tylko w sumie nie bardzo wiem jak to zrobić, bo nie widzialem softu który by to potrafił, vdc pozwala tylko na zmiane wybranych wartosci w eeprom komfortu? i niestety nie dziala z moim kablem: vag viakena usb, ew. mam tez tacho ale to do zegarów...
Niestety wogóle nie nie otwiera ani nie zamyka - ani z kluczyka ani z pilota:(
Sprawdzalem vagiem - nie ma żadnych błędów...
Pozatym przy dodawaniu nowych pilotów - nie mogłem dodać więcej niż jednego co jest bardzo dziwne!? Poprostu komfort nie akceptował wartości innej niż jeden dla liczby kluczyków...
Więc raczej chyba z tym modułem jest coś nie w porządku i go oddam...
[ Dodano: 17 Sty 2010 15:16 ]
Tak sie jeszcze zastanawiam, czy można wgrać mu wsad od innego modułu komfortu o tych samych numerach, tylko w sumie nie bardzo wiem jak to zrobić, bo nie widzialem softu który by to potrafił, vdc pozwala tylko na zmiane wybranych wartosci w eeprom komfortu? i niestety nie dziala z moim kablem: vag viakena usb, ew. mam tez tacho ale to do zegarów...
Właśnie dzowniłem do człowieka który mi sprzedał ten komfort, twierdzi że wyjął go ze swojego golfa 03r 5d(wersja hatchback) i wszystko działało w tym obsługa klapy...
[ Dodano: 25 Sty 2010 19:45 ]
Zakładając że gość nie kłamie, to co jest z moją klapą bagażnika nie tak?
Dlaczego komfort z Q sobie radzi a AH nie?
Nie wiem czy to istotne, ale dodam jeszcze tyle że sam zamek na kluczyk w klapie mam zepsuty, tzn. jak wsadzam kluczyk do zamka w klapie z zewnątrz to nie kręci się w żadną strone, ale na komforcie Q z centralnego działa...
Jest jeszcze możliwość że ktoś wymieniał w moim golfie klapę i zamek jest od innego kluczyka... ale czy to ma znaczenie?
[ Dodano: 20 Lut 2010 21:40 ]
wymieniłem na inny moduł o tym samym oznaczeniu i jest ok!
[ Dodano: 25 Sty 2010 19:45 ]
Zakładając że gość nie kłamie, to co jest z moją klapą bagażnika nie tak?
Dlaczego komfort z Q sobie radzi a AH nie?
Nie wiem czy to istotne, ale dodam jeszcze tyle że sam zamek na kluczyk w klapie mam zepsuty, tzn. jak wsadzam kluczyk do zamka w klapie z zewnątrz to nie kręci się w żadną strone, ale na komforcie Q z centralnego działa...
Jest jeszcze możliwość że ktoś wymieniał w moim golfie klapę i zamek jest od innego kluczyka... ale czy to ma znaczenie?
[ Dodano: 20 Lut 2010 21:40 ]
wymieniłem na inny moduł o tym samym oznaczeniu i jest ok!