Nie wiem czy to komuś pomoże, ale...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gor7
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Nie wiem czy to komuś pomoże, ale...

Post autor: gor7 » pn sty 23, 2006 18:13

Od kilku dni mam problemy z odpaleniem golfa 1,6 benzyna gaźnik pietburg 2e2.
Dwa dni stał na mrozie bo myślałem że mi cos zamarzło w gaźniku. I pewnego zimnego dnia chciałem zcholować samochód do ciepłego garażu. Okazało się że zajeb... zderzaki takie jak RS uniemożliwiają mi cholowanie od przodu. Tak więc szwagier zacholował mnie jakieś 50 m za chak. I niechcącuy wziąłem i przekręciłem kluczyk i zapalił. nastepnego ranka znów nie chciał mi zapalić i znów odepchnąłęm samochodzik do tyłu jakieś 10 m i z powrotem do przodu jakieś 10 m. i Znów zapalił. Dziś znów nie chciał zapalić i znów go popchałem i z powrotem i zapalił. Dodam że rozpycham go na luzie. Za każdym razem działa .Więc o co chodzi.

vwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvw

Awatar użytkownika
GTomek
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: GTomek » pn sty 23, 2006 18:58

u mnie podobna sytuacja była dziś włożyłem aku a tu silniczek kręci jakby nie miał wogóle mocy aku pchnełem auto na 3 biegu pare metrów i zapalił prawdopodobnie stary towot jest na niektórych elementach rozrusznika i przez te mrozy spowodowało to że on stał sie bardziej leppki nie wiem jak to nazwać maślany czy coś takiego i nie miał siły ciągnąc

[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/7/vw.gif[/img][/url]

Borygo77
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Borygo77 » śr sty 25, 2006 00:51

hmm :) ciekawe.....może spróbuję jutro popchnać do tyłu moje scirocco :grin:
Qrde od wczoraj nie mogę go odpalić mimo że wciągnąłem go na halę gdzie jest 15stopni w plusie..... :goof: możliwe żeby była to wina gaznika???auto zachowuje się jakby przeskoczył pasek lub przestawił się aparat (strzela i blokuje rozrusznik)ale po sprawdzeniu stwierdzam że nie miało to miejsca.... Dziś rano po 20h stania w ciepłym pomieszczeniu powinien zapalić na gazie....a jedyne co się stało to zapaliło się w gazniku :grrr: wcześniej zapalał bez problemu

Help Me Pleace

Awatar użytkownika
Dragon
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Dragon » śr sty 25, 2006 02:26

To chyba chodzi o opcję przed użyciem wstrząsnąć.

Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » śr sty 25, 2006 03:56

dziwne :niewiem:

gor7
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: gor7 » śr sty 25, 2006 08:40

Ja nadal nie wiem jak to jest ale to działa.Codziennie rano próbuje odpalić z miejsca i nic. Kręci ale nie załapuje. A jak tylko rusze dosłownie 3-4 metry do przodu i do tyłu NA LUZIE!!!!od razu zapala.Nikt nie wie czemu. Bo żebym na biegu to rozumiem ale na luzie????????????????????????????????

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » śr sty 25, 2006 09:43

Ja nadal nie wiem jak to jest ale to działa.Codziennie rano próbuje odpalić z miejsca i nic. Kręci ale nie załapuje. A jak tylko rusze dosłownie 3-4 metry do przodu i do tyłu NA LUZIE!!!!od razu zapala.Nikt nie wie czemu. Bo żebym na biegu to rozumiem ale na luzie????????????????????????????????
a czy jak kręcisz rozrusznikem to wciskasz sprzęgło żeby odłączyć skrzynię biegów od silnika?

Jeżeli tak to dziwne, jeżeli nie to wciśnij sprzęgło przy rozruchu bo olej w skrzyni jest gęsty i rozrusznik może być za słaby aby obracać silnik i skrzynię

Awatar użytkownika
qbab
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: qbab » śr sty 25, 2006 09:50

moze parkuj w innym miejscu :)
Pewnie jakies bio-energo itd pole jest w miejscu gdzie stawiasz samochod :)

A tak na serio to faktycznie dziwne.
Chyba ze sprzeglo stawia jakis duzy opor dopoki sie go troche nie ruszy np poprzez popchniecie samochodu.

QbaB

gor7
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: gor7 » śr sty 25, 2006 10:50

Pedał sprzęgł to wciskam przy rozruchu. Ale może i coś ze sprzęgłem jest bo według mnie troche cięzko chodzi ten pedał sprzęgła. Może to to!!!!!!!!!!!!!Ale nadal dziwne bo na luzie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”