Nie odpala gdy jest gorąco na zew.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie odpala gdy jest gorąco na zew.
Mam taki problem...
gdy na zew jest upał (a w środku w samochodzie jeszcze gorzej przekręcam kluczyk i nie mogę go odpalić tzn. nie kręci rozrusznik, kontrolki się wszystkie palą i nic więcej się nie dzieje. Czasami pomaga przekręcenie kluczyka z jednoczesnym wciśnięciem go do środka lub też muszę użyć naprawdę sporo siły i na maksa go przekręcić. Czasami też jak przekręcę kluczyk to rozrusznik kręci ale tak jakby chciał a nie mógł (tak jakby słaby akumulator). Oczywiście jak jest zimno to odpala bez problemu. Kostkę stacyjki wymieniłem jakieś 2 miesiące temu na kostkę firmy FEBI bo z początku miałem tylko objawy "słabego kręcenia rozrusznikiem", ale wtedy jeszcze nie było tak gorąco na zew. jak teraz. Także podejrzewam że to stacyjka już się kończy i teraz się zastanawiam czy wymieniać całą (wraz z obudową) czy tylko sam wkład z kluczykiem. Jeżeli ktoś mógł mi doradzić w tej kwestii EWENTUALNIE ZAPROPONOWAĆ INNE ROZWIĄZANIE PROBLEMU, BO MOŻE TO NIE STACYJKA TO BĘDĘ WDZIĘCZNY.
Pozdro
gdy na zew jest upał (a w środku w samochodzie jeszcze gorzej przekręcam kluczyk i nie mogę go odpalić tzn. nie kręci rozrusznik, kontrolki się wszystkie palą i nic więcej się nie dzieje. Czasami pomaga przekręcenie kluczyka z jednoczesnym wciśnięciem go do środka lub też muszę użyć naprawdę sporo siły i na maksa go przekręcić. Czasami też jak przekręcę kluczyk to rozrusznik kręci ale tak jakby chciał a nie mógł (tak jakby słaby akumulator). Oczywiście jak jest zimno to odpala bez problemu. Kostkę stacyjki wymieniłem jakieś 2 miesiące temu na kostkę firmy FEBI bo z początku miałem tylko objawy "słabego kręcenia rozrusznikiem", ale wtedy jeszcze nie było tak gorąco na zew. jak teraz. Także podejrzewam że to stacyjka już się kończy i teraz się zastanawiam czy wymieniać całą (wraz z obudową) czy tylko sam wkład z kluczykiem. Jeżeli ktoś mógł mi doradzić w tej kwestii EWENTUALNIE ZAPROPONOWAĆ INNE ROZWIĄZANIE PROBLEMU, BO MOŻE TO NIE STACYJKA TO BĘDĘ WDZIĘCZNY.
Pozdro
Ostatnio zmieniony pn lip 06, 2009 22:19 przez sarejn, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=150][b]SPRZEDAM BOCZKI OD CL'a 3d[/b][/size]
- Paweł Marek
- V.I.P.
Niewątpliwie winna jest stacyjka, po prostu kupiłeś bubel, ja bym ten wkład kupił w ASO, nie taki pieniądz znowu a posłuży. Albo użyj wyszukiwarki jakie firmy produkujące tą część są najlepsze.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Znaczy się stacyjka czy kostka stacyjki??Paweł Marek pisze:Niewątpliwie winna jest stacyjka, po prostu kupiłeś bubel, ja bym ten wkład kupił w ASO, nie taki pieniądz znowu a posłuży. Albo użyj wyszukiwarki jakie firmy produkujące tą część są najlepsze.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Na pewno to sprawdzę zanim wymienię, bo nie uśmiecha mi się wchodzić w koszta.Paweł Marek pisze:Może upewnij się jeszcze czy sama wtyczka łączy, ale wątpię żeby tam było coś nie tak.
Bo rozumiem że styki łączą się tylko w kostce a w samym mechanizmie zamka stacyjki nic takiego nie ma??
- Paweł Marek
- V.I.P.