Ile kto wyciągnął z silnika AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
proszę bardzo http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=15marewel pisze:Daj namiary?arwam pisze:jest pewien myk w obudowie i można go usunąc ale trzeba pompę rozłorzyć i uciąć bolec który ogranicza ruch dozownika
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
I nie zobaczysz ,żeby zobaczyć musiałbyś rozebrać turbo sprężarkę bo zawór jest w środku.Na zewnątrz masz tylko widoczną śrubę do regulacji tego zaworu .To ta sruba na mały imbus z kontrą na klucz 10 tkę wyrażnie widać ją na zdjęciu jak wystaje z metalowej puchy.Wkręcając ją podnosisz ciśnienie...yorn_123 pisze:nic takiego tam nie widze
Ostatnio zmieniony pn lip 13, 2009 21:02 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- wojtek gtd
- Mały gagatek
- Kontakt:
przeciw nie ma chyba że jeździsz bardzo ostro i dynamicznie na codzień to wtedy taki wysilony silnik zarżniesz w jeden dzień.wojtek gtd pisze:a ja mam inne pytanie. co to są te wszystkie szmery bajery jak "fmic" czy "gov mod" prosze o jakieś linki gdzie znajde wszelkie za i przeciw odmośnie takich zmian w mk3TD AAZ. z góry dzięki
FMIC to intercooler przed chłodnicą.
gov mod to przeróbka regulatora obrotów żeby silnik się wyżej wkręcał.
poszukaj tematów o tuningu TD w FAQ
- wojtek gtd
- Mały gagatek
- Kontakt:
wojtek gtd,
trochę siedowiesz z tematu o moim aucie zwłaszcza z pierwszych 8 stron choć szczegułów technicznych nie podawałem to jednak rozwineła się tam dość ciekawa dyskusja która niestety nie została zakończona ale jeśli szukasz silnika do sprintów z pod świateł to zainwestuj w 1.6TD bo on zakręci się bardzo wysoko czego już na 1.9TD nie dokonasz zwłaszcza jeśli masz seryjne turbo K14 które krótko mówiąc jest za małe do tego silnika i nie adekwatne do jego możliwości.
Ja jeżdżę na Garrett T3 i powiem że mogłoby turbo być jeszcze rozmiar wieksze i bym nie narzekał nawet na Laga bo do niego można się przyzwyczaić i zniwelować go odpowiednim planowaniem czyli działanie z wyprzedzeniem i odpowiednim redukowaniem
mojego pomimo większego turba nie opłaca si kręcić powyżej 5300rpm z biera się tak sobie
[youtube][/youtube]
trochę siedowiesz z tematu o moim aucie zwłaszcza z pierwszych 8 stron choć szczegułów technicznych nie podawałem to jednak rozwineła się tam dość ciekawa dyskusja która niestety nie została zakończona ale jeśli szukasz silnika do sprintów z pod świateł to zainwestuj w 1.6TD bo on zakręci się bardzo wysoko czego już na 1.9TD nie dokonasz zwłaszcza jeśli masz seryjne turbo K14 które krótko mówiąc jest za małe do tego silnika i nie adekwatne do jego możliwości.
Ja jeżdżę na Garrett T3 i powiem że mogłoby turbo być jeszcze rozmiar wieksze i bym nie narzekał nawet na Laga bo do niego można się przyzwyczaić i zniwelować go odpowiednim planowaniem czyli działanie z wyprzedzeniem i odpowiednim redukowaniem
mojego pomimo większego turba nie opłaca si kręcić powyżej 5300rpm z biera się tak sobie
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony śr lip 15, 2009 09:33 przez arwam, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojtek gtd
- Mały gagatek
- Kontakt:
jakbyś zobaczył mój poprzedni silnik to byś powiedział to samo bo na trójkę zmieniałem dopiero przy 100km/h a na trójce ciągnął aż do 150km/h.wojtek gtd pisze:arwam, to jest tak sobie???!!!
jak na dielsa znakomicue było tylko problemów z uszczelką i szplikami od głowicy nie mogłem opanować ale szedł jak szatan... z siódmej klasy
Ostatnio zmieniony śr lip 15, 2009 18:52 przez arwam, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojtek gtd
- Mały gagatek
- Kontakt: