sorry, miał być biały srodek - racjaArtBiGT pisze:moim zdaniem zginą optycznie.
Historia mojego VW Golfa II 16v (nowa 1 strona :) )
Moderator: G0 Karcio
- smokatsu84
- Użytkownik
- Kontakt:
wiem, że na takich byłoby ok ..ale mam trochę ekipy do wożenia i muszę mieć wysoką oponę :/k0nr4d pisze:Błagam, oponki chociaż 195/45
też miałem taki pomysł..w sumie muszę poszukać na necie zdjęć w takim stylu.TAZ pisze:Ja to bym widział te felgi z rantem i czołem ramion w polerce, a reszta w białym kolorze.
Tobie to wszystko balon ..ale do wożenia 4 chłopa po okolicy to i 50 to minimum..45 to balon, jeździj bez opon!
A co do felg to wypoleruj je całe.
live is brutal..
- scaner21
- Ma gadane
- Kontakt:
Viriss pisze:tirsone, Mozesz dac jakies rady co do Corrado frontu ? jest sens robic to na pasie z golfa ?
właśnie, jak on wygląda w rzeczywistości, chodzi mi o to czy lampy nie leżą jakoś krzywo itp
Ostatnio zmieniony śr lip 08, 2009 23:06 przez scaner21, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię zegary z FIS bez CAN do Passata / Golfa 4
Viriss pisze:tirsone, Mozesz dac jakies rady co do Corrado frontu ? jest sens robic to na pasie z golfa ?
cóz... na pasie z golfa to była męczarnia spasowanie tego :/ myślę że podobnie będzie z pasem od jetty. Plusem tej zabawy jest możliwość zastosowania ztuningowanego grilla od jetty, który najlepiej skomponuje się z lampami od corka. Niemniej konia z rzędem temu kto zrobi to na pasie od golfa tak, zeby mieć mozliwość szybkiego demontażu tego setupu w razie potrzeby. Dodam też, ze w corrado lampy są bardziej po skosie, czyli ustawienie tego do normalnego świecenia też nie robi się samo..scaner21 pisze:właśnie, jak on wygląda w rzeczywistości, chodzi mi o to czy lampy nie leżą jakoś krzywo itp
Ja kupiłem pas od corrado i odciąłem same boki czyli mocowania lamp. I to wg mnie można sensownie połączyć z pasem od golfa/jetty ale trzeba mieć spawarę. Czego ja nie miałem wiec sobie podarowałem cały corrado front. Jakby ktoś jednak chciał się w to bawić to mam na sprzedanie te odcięte mocowania z corasa
Pozdrawiam
A co do felg to prawdopodobnie zrobię tak jak TAZ napisał...
OK mała aktualizacja...
Z felami walczę od 2 tygodni.. niestety mogę przy nich pracować w zasadzie tylko popołudniami bo w ciągu dnia to pracuję za kasę ; )
Poza tym z pogodą też ostatnio różnie bywało.
Kilka fot z prac..
1. Usuwanie starego lakieru... mordercza praca...
fela i chromowane krótkie wentylki..
2. Polerka rantów
Papiery 360, 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000 i Autosol
Na razie potraktowałem je wstępnie ale będzie to wszystko jeszcze raz poprawione po pomalowaniu środków.
3. Oklejanie rantów, mycie i odtłuszczanie środków.
4. Malowanie podkładem. Oczywiście wielu mnie pojedzie, że to takie nie profi...ale ja na razie potrzebuję auta do jazdy i nie mam czasu dorabiać lakieru i szukać lakiernika.
Planuję to zrobić w zimę jak zdejmę koła.
Jutro pewnie pojadę 2 warstwę podkładu i zacznę docieranie na równo.
Oponki
Z tymi w końcu wyszło tak, że będą 175/55: ) Continentale...
Idą do mnie od tygodnia bo mam problemy z pewnym gamoniem z allegro..ale spodziewam się, że w poniedziałek je w końcu odbiorę.
Z felami walczę od 2 tygodni.. niestety mogę przy nich pracować w zasadzie tylko popołudniami bo w ciągu dnia to pracuję za kasę ; )
Poza tym z pogodą też ostatnio różnie bywało.
Kilka fot z prac..
1. Usuwanie starego lakieru... mordercza praca...
fela i chromowane krótkie wentylki..
2. Polerka rantów
Papiery 360, 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000 i Autosol
Na razie potraktowałem je wstępnie ale będzie to wszystko jeszcze raz poprawione po pomalowaniu środków.
3. Oklejanie rantów, mycie i odtłuszczanie środków.
4. Malowanie podkładem. Oczywiście wielu mnie pojedzie, że to takie nie profi...ale ja na razie potrzebuję auta do jazdy i nie mam czasu dorabiać lakieru i szukać lakiernika.
Planuję to zrobić w zimę jak zdejmę koła.
Jutro pewnie pojadę 2 warstwę podkładu i zacznę docieranie na równo.
Oponki
Z tymi w końcu wyszło tak, że będą 175/55: ) Continentale...
Idą do mnie od tygodnia bo mam problemy z pewnym gamoniem z allegro..ale spodziewam się, że w poniedziałek je w końcu odbiorę.