mrugajaca kontrolka oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mrugajaca kontrolka oleju
przy porannym rozruchu na 3 gary mroz -20 (tdi) to za drugim razem miga kontrolka oleju cos jest nie tak?
- ultradźwięk
- Ma gadane
- Kontakt:
witam
dzisiaj z rana tez mialem nieprzyjemna sytuacje z mrugajaca kontrolka (nie bzyczy, tylko mruga). Otóż odpalam wyjezdzam, samochod na biegu jalowym i po chwili zaczyna mrugac kontrolka oleju, niestety nie 1 czy 2 ale caly czas. Zgasilem silnik,sprawdzam olej na polowie, czyli niby ok.Zapalam jeszcze raz nie mruga i po chwili znowu mruga, wiechalem do garazu zgasilem, po 10 min zapalam, i juz niby ok bo nie mruga. Pojechalem do pracy i ok.
Mam olej zalany LOTOS polsyntetyk.
Czy to tez moze byc wina oleju, albo zamarznietego czujnika oleju?
Tylko mala uwaga: Samochod stal od poniedzialku i wczoraj po odpaleniu bylo ok. Dzisiaj niestety rano juz nie bylo tak kolorowo.
Pozdrawiam i z gory dziekuje
dzisiaj z rana tez mialem nieprzyjemna sytuacje z mrugajaca kontrolka (nie bzyczy, tylko mruga). Otóż odpalam wyjezdzam, samochod na biegu jalowym i po chwili zaczyna mrugac kontrolka oleju, niestety nie 1 czy 2 ale caly czas. Zgasilem silnik,sprawdzam olej na polowie, czyli niby ok.Zapalam jeszcze raz nie mruga i po chwili znowu mruga, wiechalem do garazu zgasilem, po 10 min zapalam, i juz niby ok bo nie mruga. Pojechalem do pracy i ok.
Mam olej zalany LOTOS polsyntetyk.
Czy to tez moze byc wina oleju, albo zamarznietego czujnika oleju?
Tylko mala uwaga: Samochod stal od poniedzialku i wczoraj po odpaleniu bylo ok. Dzisiaj niestety rano juz nie bylo tak kolorowo.
Pozdrawiam i z gory dziekuje
Mi czasem mrugała nawet minute, potem juz nie zwracalem na to uwagi bo tak bylo tylko przy mrozach -20, jak troche pochodzil to zinikała i chodzilo ok.
Ale na poczatku też się przejołem, potem jak zamienilem olej z minerała na pół syntetyk(wiem ze tak sie nie robi ale jestem ryzyk fizyk ) To przestało wogole migać, nawet w mrozy.
Ale na poczatku też się przejołem, potem jak zamienilem olej z minerała na pół syntetyk(wiem ze tak sie nie robi ale jestem ryzyk fizyk ) To przestało wogole migać, nawet w mrozy.
Golf III 1.8 '93
[img]http://nokia-free.com/1.jpg[/img]
[img]http://nokia-free.com/1.jpg[/img]