Trzeszczenie w zawiaszeniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Trzeszczenie w zawiaszeniu
Witam,
Mam taki problem, a mianowicie, prawy przod, coś mi trzeszczy w zaiwieszeniu, tak jakby jakaś guma, nie zawsze na nierównościach. Sprawdzalem ok. 2 tys km temu luzów nie było. Amortyzatory wymienione jakieś 6 tyś km temu (BILSTEIN). Co to może być, dzieki za podpowiedz
Mam taki problem, a mianowicie, prawy przod, coś mi trzeszczy w zaiwieszeniu, tak jakby jakaś guma, nie zawsze na nierównościach. Sprawdzalem ok. 2 tys km temu luzów nie było. Amortyzatory wymienione jakieś 6 tyś km temu (BILSTEIN). Co to może być, dzieki za podpowiedz
Ostatnio zmieniony pn lip 20, 2009 08:57 przez banan1, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
jest to również środek smarny, choć oczywiście w mniejszym stopniukosynier pisze: wd to nie smar
[ Dodano: 18 Lip 2009 13:04 ]
amortyzatory były wymienione razem z łożyskami?banan1 pisze: Mam taki problem, a mianowicie, prawy przod, coś mi trzeszczy w zaiwieszeniu, tak jakby jakaś guma, nie zawsze na nierównościach. Sprawdzalem ok. 2 tys km temu luzów nie było. Amortyzatory wymienione jakieś 6 tyś km temu (BILSTEIN). Co to może być, dzieki za podpowiedz
U mnie występuje podobny problem. Skrzypi jak stara wersalka, ale tylko gdy nierówność jest szeroka i gładka (tzn. nie ma dziury). Kiedy auto wpada jednym kołem w jakąś dziurę, jest ok, wszystko ładnie jest tłumione. Co to może być? Miałem ok. 2 tyś. km temu wymienione wahacze na nowe razem ze sworzniami, łączniki stabilizatora i gumy drążka stabilizatora. Dodam, że na postoju kiedy się zacznie mocno bujać autem też to słychać. Odgłos na 100% dochodzi z przodu.