Wywala olej bagnetem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wywala olej bagnetem
Witam wszystkich, mam następujący problem. Od pewnego czasu (niecały miesiąc) przez bagnet ucieka mi olej. dzieje się to przy większych prędkościach. Wymieniłem stary bagnet na nowy bo w starym wyłamany był jeden zatrzask, i wraz mi wywala olej już troszkę mniej ale zawsze po dłuższej jeździe pierwszy wtryskiwacz jest obrzygany olejem. dziwne jest to że ten objaw pojawił się tak pisałem wcześniej niedawno i do tamtej pory było ok. tylko teraz coś się stało a ja nie wiem co. czy ktoś wie co to może być, bo kiedyś rozmawiałem z gościem i mi mówił że jak leci bagnetem olej to coś się psuję ale nie pamiętam o czym on mówił. Proszę o pomoc pozdrawiam.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Jeśli to silnik 1,3 który masz w podpisie (bo w poscie nie napisales o jaki silnik chodzi), to musisz wyczyścić odmę (odpowietrzenie skrzyni korbowe). W silnikach 1,3 odma jest prowadzona tyłem (od strony grodzi) i bardzo często się zapycha. Rozbierz wszystko i przeczyść. Problem powinien zniknąć.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
wywala olej bagnetem
jeżeli chodzi o silnik to faktycznie zapomniałem napisać sorry. jest to 1.3 a odma jest wymieniona bo stara była popękana. ale faktycznie to wszystko stało się po wymianie odmy, dodam że odma jest czysta i pasuje do golfa
Wywala olej bagnetem
Dzięki wszystkim za porady. okazało się że w tej odmie co wymieniłem w górnym korku nie ma dziurki, zamieniłem na ten co miałem do tej pory i jest wszystko w porządku jeszcze raz dzięki i Pozdrawiam