Bicie w zawieszeniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bicie w zawieszeniu
Witam
Mam mały problem jak jadę moim TDI czasami słyszę jakby amortyzatory (tył) dobijały do końca. Ale amortyzatory są zdrowe bo były wymieniane w tamtym roku, a po zabujaniu odrazu wraca do swojej pozycji. Bicie występuje tylko jak na coś najadę na jakiś krawężnik, garb na drodze , tory itp jak jest wgłębienie delikatne w jezdni to raz zabuja i koniec zero bicia.
Co to może być, być może tak ma być i co ewentualnie należy wymienić
Mam mały problem jak jadę moim TDI czasami słyszę jakby amortyzatory (tył) dobijały do końca. Ale amortyzatory są zdrowe bo były wymieniane w tamtym roku, a po zabujaniu odrazu wraca do swojej pozycji. Bicie występuje tylko jak na coś najadę na jakiś krawężnik, garb na drodze , tory itp jak jest wgłębienie delikatne w jezdni to raz zabuja i koniec zero bicia.
Co to może być, być może tak ma być i co ewentualnie należy wymienić
Ostatnio zmieniony pn maja 25, 2009 21:08 przez VW3TDI, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Jak Koledzy powyzej
Moja szara gadzina :D
viewtopic.php?f=88&t=358463 - SPRZEDANY :(
Nowy nabytek A6 C5 2.7 Bi_TURBO :)
viewtopic.php?f=91&t=557480
Radzilbym sie pzyjrzec tulejom metalowo-gumowym w tylnej belce i poduszkom amorkow(chyba ze je rok temu rowniez wymieniales to wtedy nie ) Jesli odboje i oslony sa w dobrym stanie to nie ruszaj. Jesli chodzi o firme to polecam SKF.VW3TDI pisze:Trochę odświerze bo zbliża się urlop i chcę wstawić auto do mechanika. Co warto jeszcze wymienić w tylnym zawieszeniu, jakiej firmy produkty będą najlepsze. Amorki są sprawne i były wymieniane rok temu
POZDRAWIAM
Moja szara gadzina :D
Witam wczoraj odebrałem autko od mechanika. Wymieniłem tylne tuleje (lemfordera) przednie (tylne)(lemfordera) i łączniki satbilizatorów (febi) - Łącznie z robocizną kosztowało mnie to 520 PLN- TERAZ JUŻ NIC NIE STUKA
Ostatnio zmieniony pt lip 31, 2009 06:54 przez VW3TDI, łącznie zmieniany 1 raz.