Jeżdze nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie :)

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
meverick
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: meverick » wt sie 04, 2009 12:43

A teraz na serii to się śmieję z takich co na glebie między dziurkami manewrują slalomem a ja przejeżdżam bez problemu
ano możesz się śmiać :bigok: ja się smieje z takich co maja "cross cauntry" i na zakrętach biore ich z palcem w nosie :bigok: a do tego czy ma sie wysokie czy niskie zawieszenie , to i tak jednakowo się zużywa na dziurach i nawet jak w vencie miałem serie to po dziurach jeździłem wolno bo szkoda mi było auta :bigok:
MAPET pisze:nie radziles sobie z gleba nie potrafiles na niej smigac to ci sie nei podoba
i tu jest racja , to trzeba lubić i trzeba sobie radzić z taki autem :bigok:
owcy2 pisze:Po dłuższej trasie (ok 500km) plecy bolały
ostatnio z dziewczyną zrobilismy trase ok 850km i jakos nie odczuliśmy tego , wszystko to kwestia dobrze ustawionego fotela :bigok: bo nawet na serii po 100km plecy moga bardzo bolec :green_fuck:

www.jettaclub.pl

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » wt sie 04, 2009 13:36

A teraz na serii to się śmieję z takich co na glebie między dziurkami manewrują slalomem a ja przejeżdżam bez problemu :helm: i obok nich też :grin:
a ja sie z Ciebie smieje ze masz terenówke i co ;)

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Alan GTi

Post autor: Alan GTi » wt sie 04, 2009 13:38

owcy2 pisze:A teraz na serii to się śmieję z takich co na glebie między dziurkami manewrują slalomem a ja przejeżdżam bez problemu :helm:
"my" też przejeżdżamy bez problemu tylko troche wolniej :jezor: -i mam ubaw po pachy jak widze mk3 na terenowym zawieszeniu :hmm:
owcy2 pisze: i obok nich też :grin:
chciałbym kiedyś na Ciebie trafić i zobaczyć jak niby "obok" mnie przejezdzasz,szczegolnie na prostej :bajer:
Ostatnio zmieniony wt sie 04, 2009 13:40 przez Alan GTi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
master13
Grupa Pomorze
Grupa Pomorze
Kontakt:

Post autor: master13 » wt sie 04, 2009 18:15

Koledzy! Ja mialem niedawno springi 40/40 na seryjnych amorach i bylo :jezor: Obecnie mam glebe 70/50 i powiem ze jest super :bigok: Jak stoje na swialach przy innych terenowkach to jak bym siedzial na asfalcie hehe
Zona ma tez mk2 na seri to jak wsiade do niego to czuje sie jak na pontonie :grin:
Tak ze jestem zadowolony! a niedlugo moze gwincik???? :chytry: Pozdro

viewtopic.php?t=202847" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Awatar użytkownika
AdiCorp
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: AdiCorp » wt sie 04, 2009 20:10

meverick pisze:i na zakrętach biore ich z palcem w nosie :bigok:
No właśnie. Tego mi brakuje, za tym tęsknię, gdy wspominam w swoim Golfie glebę...
meverick pisze:MAPET napisał/a:
nie radziles sobie z gleba nie potrafiles na niej smigac to ci sie nei podoba
i tu jest racja , to trzeba lubić i trzeba sobie radzić z taki autem :bigok:
Ja tam się nie zgadzam z tymi co całkowicie przekreślają glebę, ale za świeży kierowca ze mnie, a jednak umiejętności trzeba mieć, macie rację.

Może kiedyś będzie niższy mój golfiacz :grin:

.

[ Dodano: 04 Sie 2009 20:11 ]
Miłosz1976 pisze:Obecnie mam glebe 70/50 i powiem ze jest super
:shock: : :prayer:

[ Dodano: 04 Sie 2009 20:12 ]
owcy2 pisze:przejeżdżam bez problemu :helm: i obok nich też :grin:
Nie takich się leczyło... :P

SPRZEDAM PRZYCISK "PASSENGER EJECT"
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=1539847808
---
http://adicorp.cba.pl

Awatar użytkownika
Młoda
KS KathStyle
KS KathStyle
Auto: Czarna Wdowa <3

Post autor: Młoda » wt sie 04, 2009 20:57

owcy2 pisze:ja miałem toto 2 lata!! i już miałem dość. Po dłuższej trasie (ok 500km) plecy bolały (wiem może mam słabe plecy ale nie każdy ma ze stali),
u mnie leci 3 rok i jak wsiadam do mydelniczek to mnie plecy bolą, przykład jadąc 30 km na seryjnym renault`owskim zawieszeniu wysiadając czułam jakby mnie ktoś kijem po kręgosłupie i żebrach trachnął, a u siebie po 200 km, tylko czuje zmęczenie jednej pozycji :bajer:

A ja się smieje za to z ludzi, co po dziurach popitalają, a później narzekają, że muszą po raz kolejny wymieniać amory :helm: lub inne podzespoły układu jezdnego :bajer:

Ja tam wole sobie spokojnie, mam czas :grin:

Gdybym mogła dałabym niżej - na przyszłość chciałbym gwint :satan: ale obecnie z dwóch powodów nie daje niżej, raz wydech pod miską, gdzie jest obecnie na równi z szeroki hokejem, a dwa to to, że wożę nim synka, który w swoim kubełku też czuje dziury :bajer:

Ba nawet moja mama tym gofrem śmiga i stwierdziła, że nie chce serii więc, albo się ją lubi i jeździ, albo nie i ma się serię... Nie ma czegoś takiego jak
owcy2 pisze:Więc nie piszcie że, ktoś nie umie na glebie jeździć albo nigdy nie jeździł to krytykuje.
Ot, co :D

W Vento przód nawet nie wiem ile mamy pi razy drzwi - 60 (~80 ) a tył serio, nadal w poszukiwaniach, co by było połączony komfort z bagażem i jazdą - będzie gwint w przyszłości docelowo :helm:
Ostatnio zmieniony wt sie 04, 2009 20:58 przez Młoda, łącznie zmieniany 1 raz.

:satan: Squad Nocne Mary Enigmatycznie... "(...) Jeśli niebo - to siódme, jeśli piekło -to samo dno. Żadnych półśrodków(...)"

Alan GTi

Post autor: Alan GTi » śr sie 05, 2009 12:33

AdiCorp pisze: [ Dodano: 04 Sie 2009 20:11 ]
Miłosz1976 pisze:Obecnie mam glebe 70/50 i powiem ze jest super
:shock: : :prayer:
u siebie mam -80/-80 więc co Ty na to ;p (niecale 2 tyg i zas sie szykuje wymiana hokeja :/ )

AdiCorp pisze:
I wszystko na temat :pub:
Ostatnio zmieniony śr sie 05, 2009 12:37 przez Alan GTi, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
barteKKK03
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: barteKKK03 » śr sie 05, 2009 12:41

Glebę trzeba lubić... ja np nie lubię kiedy auto pływa jak ponton :helm:
Ostatnio zmieniony śr sie 05, 2009 12:41 przez barteKKK03, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
owcy2
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: owcy2 » śr sie 05, 2009 14:42

Widzę koledzy, że strasznie "merytoryczna" dyskusja się wywiązała :green_fuck:
Tylko napisałem że miałem glebę 2 lata i mi się ona nie podobała, a tu mieszanko z błotem fanatyków obniżonego zawieszenia się rozpętała. Chciałem tylko swoje zdanie wyrazić na ten temat żeby potencjalny czytający znał za i przeciw takiego rozwiązania :jezor: ale widać że "nie wolno" wyrażać swojego zdania jeżeli jest ono inne od Waszego.

meverick to że Ty nie odczuwasz negatywnych skutków to fajnie, ale napisałem że nie każdy jest taki, ja np nie.
Jeżdżenie z palcem w nosie na zakrętach jest niebezpieczne :bigok:

AlaN GTI do ścigania się na prostej nie jest potrzebna "gleba" tylko mocne auto i umiejętności

Młoda
Ba nawet moja mama tym gofrem śmiga i stwierdziła, że nie chce serii więc, albo się ją lubi i jeździ, albo nie i ma się serię...
Dokładnie, ale czemu każda wypowiedź negatywna o obniżanym zawieszeniu jest tak piętnowana w tym temacie? Brak dyskusji, za i przeciw tylko bluzg

I tyle w tym temacie z mojej strony.
Ostatnio zmieniony śr sie 05, 2009 14:45 przez owcy2, łącznie zmieniany 1 raz.

Alan GTi

Post autor: Alan GTi » śr sie 05, 2009 14:52

owcy2 pisze: AlaN GTI do ścigania się na prostej nie jest potrzebna "gleba" tylko mocne auto i umiejętności
o ten Twoj tekst chodzi ->
owcy2 pisze: i obok nich też :grin:

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » śr sie 05, 2009 15:44

owcy2 pisze:Brak dyskusji, za i przeciw tylko bluzg
jaja se robisz?
gdzie te bluzgi widzisz i brak dyskusji?

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
D1_PITER
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: D1_PITER » śr sie 05, 2009 19:15

owcy2 pisze: każda wypowiedź negatywna o obniżanym zawieszeniu jest tak piętnowana w tym temacie? Brak dyskusji, za i przeciw tylko bluzg

I tyle w tym temacie z mojej strony.
:panna: Chyba żartujesz..

Przecież przyznajemy, że na glebie bardziej tłucze i jak tak powiem nikt mnie nie pojedzie. Komfort jest również niższy chociaż to rzecz względna. Trzeba jeździć wolniej, bo szybciej szkoda po dziurach, chociaż da się cisnąć. jak to powiem nikt mnie nie pojedzie bo to prawda i żadnych bluzgów! Jednym się podoba to, że tłucze, jest niekomfortowo a w dodatku samochód zyskuje wyglądu i prowadzenia. Inni mogą sobie jeździć na serii, to tyle.

Gleba jest super i kogoś kto na niej jeździ i to lubi nie przekonasz do serii.

Pozdrawiam

Obrazek

Awatar użytkownika
owcy2
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: owcy2 » śr sie 05, 2009 19:50

Wcale nie mam zamiaru kogokolwiek przekonywać, gleba ma swoje zalety takie jak lepsze prowadzenie w zakrętach, wyczucie samochodu czy nieco krótsza droga hamowania.
I właśnie takich argumentów oczekuje po poważnym forum i niezłym temacie, a nie czegoś w stylu "nie takich się leczyło..." czy "masz terenówkę" czy "nie umiesz jeździć na glebie" albo "nie radziłeś sobie" (choć pisałem że jeździłem 2 roki na tym bez awaryjnie, bez urwania czegokolwiek itp przygód)
Niestety spokój ducha o miskę olejową, komfort jazdy, brak tłuczenia na wszechobecnych krajowych dziurach w aucie przeważyły. :bajer:

Alan GTi

Post autor: Alan GTi » śr sie 05, 2009 20:45

owcy2, człowieku czy Ty pomyslales chociaz przez chwilke za nam chodzilo o prawdziwe leczenie? :rotfl: bo mi sie wydaje ze zle przeczytales badz zle zinterpretowales nasza mysl wiec juz tlumacze:
AdiCorp pisze:
Sam napisales ze przejezdzasz kolo "nas"<czyt. zglebionych aut> bez problemu i obok nich tez,czyli droga dedukcji jedziesz szybciej,a AdiCorp, wydaje mi sie ze mial na mysli ze my Cie pozniej robimy na prostej. Kumasz już? :grin:
Pozdrawiam Cie kolego :pub:
Ostatnio zmieniony śr sie 05, 2009 20:46 przez Alan GTi, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”