tzw. wageebalken..............bez serwa i elektrykiTheGwiazdor pisze:Bo pewnie jest elektrycznepunkvw pisze:a ja nie mam wcale................. i tez hamuje
Hamulce do mk2 - najlepsza opcja ??
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Dedi_S, nie wiem jak w T4 wygląda serwo... ale jeśli jest takie jak w mk3 to nie podejdzie.... co do pompy.... ja kupiłem nówkę za 270zł... skoro robisz auto dla siebie i nie liczysz włożonej kasy to może lepiej nad tym się zastanowić?? Zawsze to jest nowa pompa i jakiś czas pochodzi a te z alledrogo to nie wiadomo.... wydasz na używkę 100zł padnie po 2 mies i znów będziesz szukał innej... a to już prawie cena nowej i pamiętaj zdrowie Twoje od tego zależy więc.... .
- Dedi_S
- Użytkownik
- Kontakt:
marcinas1983, Ale żeś mi klina wbił, teraz to będę musiał kupić nową.
Często z żoną i z córką jeżdżę i nie mogę sobie pozwolić na takie ryzyko.
Dzięki za uświadomienie.
Kasy nie liczę ze strachu przed kwotą jaka mi wyjdzie, bo na pewno już włożyłem raz tyle ile jest warty. Zamiast na pierdoły i głupoty wydawać, to przeznaczam to na furkę.
Często z żoną i z córką jeżdżę i nie mogę sobie pozwolić na takie ryzyko.
Dzięki za uświadomienie.
Kasy nie liczę ze strachu przed kwotą jaka mi wyjdzie, bo na pewno już włożyłem raz tyle ile jest warty. Zamiast na pierdoły i głupoty wydawać, to przeznaczam to na furkę.
Zanim coś napiszesz i doradzisz to pomyśl bo możesz innych narazić na koszty.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Dedi_S, klina czy nie klina.... skąd będziesz wiedział jaką pompę hamulcową dostaniesz jak zamówisz sobie np. przez alledrogo?? Niby na nich jest średnica tłoczka wytłoczona, ale...tego nie muszą wiedzieć sprzedający . Po za tym.... VW ładował różne pompy hamulcowe do swoich auta.... i tak np. mk2 GTI może mieć i 20mm jak i 22mm tłoczek .... czysta loteria
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Mam założone na przodzie hamulce ala G60 na tyle jeszcze bębny... do tego założyłem większe serwo to 9 calowe od lepszych modeli mk2 i pompę hamulcową od T4 2.5 TDI co ma średnicę tłoczka 25,4mm ( o ile dobrze pamiętam ) i teraz pytanie... w jaki sposób poprawić czułość tych hamulców?? Teraz mam tak... jak delikatnie hamuje to hamują one jak poprzedni zestaw 239mm, ale jak depnę porządnie, to czuć różnicę w porównaniu do 239mm, tylko właśnie ten początek hamowania delikatnego jest taki jakiś "tępy" a pedał hamulca jest dość twardy. Serwo jest dobre... po zgaszeniu silnika jak wyciągnąłem wąż podciśnienia to było słychać charakterystyczny odgłos zasysanego powietrza. Da się coś z tym zrobić??