Regulacja wolnych obrotów VAGiem prosze o pomoc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Regulacja wolnych obrotów VAGiem prosze o pomoc
witam,
proszę na mnie nie krzyczeć, że było to poruszane 100 razy na forum, ja szukałem przeszło 2 godziny i nic konkretnego nie znalazłem. Jeżeli jest to proszę o linka i przepraszam.
W golfie u znajomego muszę podnieść obroty 1Z z 96r, VAG jest wiec nie powinno być problemu.
znalazłem coś takiego
wybieramy 1-engine
11- login i tu wpisujemy zaleznie od silnika .....12233 powinien pasować
10 -adaptacja
02- ustawiamy wolne obroty silnika [wartość ori to 32768]
zmieniasz wartość co 16 lub 20 np.32784
klikasz na TEST [sprawdzasz czy sterownik przyjmuje wartość]
jeżeli tak to SAVE
niestety.... poza loginem 12233 nic się nie zgadza. wcale nie ma wartości zbliżonej do 32768 a 128. wpisuję 32768 i wyskakuje Error. Kombinuję też z tym 128 ale nic, żadnej zmiany.
FACHOWCY pomóżcie!!!
z góry dziekuję
proszę na mnie nie krzyczeć, że było to poruszane 100 razy na forum, ja szukałem przeszło 2 godziny i nic konkretnego nie znalazłem. Jeżeli jest to proszę o linka i przepraszam.
W golfie u znajomego muszę podnieść obroty 1Z z 96r, VAG jest wiec nie powinno być problemu.
znalazłem coś takiego
wybieramy 1-engine
11- login i tu wpisujemy zaleznie od silnika .....12233 powinien pasować
10 -adaptacja
02- ustawiamy wolne obroty silnika [wartość ori to 32768]
zmieniasz wartość co 16 lub 20 np.32784
klikasz na TEST [sprawdzasz czy sterownik przyjmuje wartość]
jeżeli tak to SAVE
niestety.... poza loginem 12233 nic się nie zgadza. wcale nie ma wartości zbliżonej do 32768 a 128. wpisuję 32768 i wyskakuje Error. Kombinuję też z tym 128 ale nic, żadnej zmiany.
FACHOWCY pomóżcie!!!
z góry dziekuję
Wszystko sie zgadza. Maqsz starszy sterownik i tak jest wartosc 128. Musisz sobie spisac np 126 lub 130kreeeda pisze:niestety.... poza loginem 12233 nic się nie zgadza. wcale nie ma wartości zbliżonej do 32768 a 128. wpisuję 32768 i wyskakuje Error. Kombinuję też z tym 128 ale nic, żadnej zmiany.
[ Dodano: 07 Sie 2009 20:52 ]
A i jak ni masz pelnego Vaga to nic nic zrobisz
Wysłane z "notatnik" NOKIA 3410
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Neoarti, reg 15. Szanuj prawa autorskie. Zabrania się umieszczania na forum materiałów chronionym prawem autorskim, a także linków do nich. Wszelkie prośby o książki, linki do książek, instrukcji serwisowych, programów typu vag-com/etka, czy innych materiałów chronionych prawem będą karalne ostrzeżeniami lub nawet banem. Zabrania się także upubliczniania prywatnych wiadomości i korespondencji bez zgody autorów wyżej wymienionych.
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
no właśnie budą trzęsie... ma około 860 a chciałbym dać około 900 powinno w pewnym stopniu pomóc.Kris-THC pisze:Ja zwiększałem w jednym MK3 bo budą strasznie trzepało ale tam sanie należałoby wymienić bo mimo poduszek nowych to aż kierownica latała po odpaleniu, zresztą nadal lata hehe
Tylko czy na pewno wybiera się kanał 2 ??? tak jak pisałem z tymi 128 próbowałem też coś zrobić i zmieniłem na zbliżoną wartość ale bez reakcji, następnie wpisałem wartość z tej instrukcji którą znalazłem ale wyskoczył error.
Czy na 100% jest to kanał 2??? Zauważyłem ze w kanale 1 też jest wpisane 128,
Jeżeli jest to stary sterownik i rzeczywiście podaje się inne wartości to jakie wpisać by była jakaś różnica w obrotach.
P.S.
mam dostęp do ori hex-cana wiec napewno jest to pełny vag i mam pełną możliwą konfigurację.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Damian-jg, no mowilem o ile mnie pamiec nie myli ja zawsze jak wejde to widze gdzie co jest
mettenos, na PW mozesz sobie pisac nie mozna na forum prosic ani umieszczac tych rzeczy
mettenos, na PW mozesz sobie pisac nie mozna na forum prosic ani umieszczac tych rzeczy
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
Adamm a co dokładnie oznacza Kanał 01
Zmienia odczyt dawki paliwa z nastawnika
Bo tego jeszcze nie ruszałem
Zmienia odczyt dawki paliwa z nastawnika
Bo tego jeszcze nie ruszałem
Ostatnio zmieniony sob sie 08, 2009 12:26 przez Damian-jg, łącznie zmieniany 1 raz.