Temat pytający
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- kikut05
- Nowicjusz
- Kontakt:
Temat pytający
Witam forumowiczów.
Mój znajomy kupuje właśnie Audi A6 model C6 2006r. Silniczek oczywiście diesel "klekotek" 2.0 TDi o mocy 140KM.
I tutaj proszę Was drodzy forumowicze o pomoc.
O ile da się podnieść moc i moment obrotowy w tym silniku jadąc np. do Dynosoft'u na zmianę oprogramowania? Chodzi mi o to, aby zmienić tylko oprogramowanie bez zmiany osprzętu silnika. Prosiłbym jeżeli ktoś wie na coś ten temat o odpowiedź, ile dałoby się wycisnąć z tego silnika mocy i niutków.
I pytanie drugie - do ilu podniosłoby się moc i moment (w granicach wytrzymałości sprzęgła) po wymianie suszarki na większą + duży IC?
Bardzo proszę o podzielenie się tutaj Waszą wiedzą.
Z góry dziękuję za wszystkie Wasze odpowiedzi
P.S. Nie wiem w którym dziale spytać, dlatego pytam w tym temacie. Audi ma na wyposażeniu navi z TV (DVD) fajny komputer na środku (duży jak w nowym A8) zestaw Audio BOSE ze zmieniarką i wzmacniaczem. I tu kolejne pytanie - gdzie i za ile można wgrać do tegoż komputera Polskie menu? Szukałem w ustawieniach ale nie znalazłem zmiany języka z Niemieckiego na Polski. Jak ktoś wie gdzie i za ile proszę Was dajcie znać w tym temacie - ew. przekierujcie mnie do należnego działu.
Pozdrawiam!
Mój znajomy kupuje właśnie Audi A6 model C6 2006r. Silniczek oczywiście diesel "klekotek" 2.0 TDi o mocy 140KM.
I tutaj proszę Was drodzy forumowicze o pomoc.
O ile da się podnieść moc i moment obrotowy w tym silniku jadąc np. do Dynosoft'u na zmianę oprogramowania? Chodzi mi o to, aby zmienić tylko oprogramowanie bez zmiany osprzętu silnika. Prosiłbym jeżeli ktoś wie na coś ten temat o odpowiedź, ile dałoby się wycisnąć z tego silnika mocy i niutków.
I pytanie drugie - do ilu podniosłoby się moc i moment (w granicach wytrzymałości sprzęgła) po wymianie suszarki na większą + duży IC?
Bardzo proszę o podzielenie się tutaj Waszą wiedzą.
Z góry dziękuję za wszystkie Wasze odpowiedzi
P.S. Nie wiem w którym dziale spytać, dlatego pytam w tym temacie. Audi ma na wyposażeniu navi z TV (DVD) fajny komputer na środku (duży jak w nowym A8) zestaw Audio BOSE ze zmieniarką i wzmacniaczem. I tu kolejne pytanie - gdzie i za ile można wgrać do tegoż komputera Polskie menu? Szukałem w ustawieniach ale nie znalazłem zmiany języka z Niemieckiego na Polski. Jak ktoś wie gdzie i za ile proszę Was dajcie znać w tym temacie - ew. przekierujcie mnie do należnego działu.
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony ndz sie 09, 2009 12:05 przez kikut05, łącznie zmieniany 1 raz.
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
pompki sa tak wydajne, ze i 240 zniosa. turbina shit i mocy wiekszej jak 170 nie ma co atakowac.PinkFloyd pisze:Moc w granicach 170Km
należałoby wymienic pompki od 170KM
turbiny nie trzeba by było wymieniac- wtedy moc w granicach 190-200KM i tyle zniesie fabryczne sprzęgło.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
w asz jest to samo co w 2.0 różni się tylko kolektorem wydechowym
Ostatnio zmieniony wt sie 11, 2009 22:08 przez GMS, łącznie zmieniany 1 raz.