Problem z silnikiem w mk 4 TDI 110 KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z silnikiem w mk 4 TDI 110 KM
Witam
Za kilka dni zamierzam kupic auto z Niemiec a dokładnie mk4 w TDI. Autko sprzedaje mój znajomy i sprzedaje je z uszkodzonym silnikiem a przyczyną tego jest to z prędkośc maksymalna jaką pojedzie golf to 130 km/h czy można naprawić tą wade, czy musze wymienić cały silnik.
Z góry dziękuje za pomoc.
Za kilka dni zamierzam kupic auto z Niemiec a dokładnie mk4 w TDI. Autko sprzedaje mój znajomy i sprzedaje je z uszkodzonym silnikiem a przyczyną tego jest to z prędkośc maksymalna jaką pojedzie golf to 130 km/h czy można naprawić tą wade, czy musze wymienić cały silnik.
Z góry dziękuje za pomoc.
-
- Forum Master
bierz to auto nie uświadamiając sprzedającego bo silnik nie jest uszkodzony tylko wpada w tryb pracy awaryjnej spowodowany przeładowaniem lub niedoładowaniem turbiny czego przyczyną mogą być :
uszkodzenie czujników N75 lub G71/70 lub przepływki lub siłownika podciśnienia przy turbinie lub zapieczonych kierownic zmiennej geometrii turbiny lub pękniętych wężyków podciśnienia. Usterka do usunięcia bez problemu i wtedy silnik będzie chodził jak burza.
uszkodzenie czujników N75 lub G71/70 lub przepływki lub siłownika podciśnienia przy turbinie lub zapieczonych kierownic zmiennej geometrii turbiny lub pękniętych wężyków podciśnienia. Usterka do usunięcia bez problemu i wtedy silnik będzie chodził jak burza.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Powiedz klientowi że opierdzieliło pierścienie na tłokach i samochód siły nie ma. A potem sie od razu założy turbo od ARL + mały sofcik i powinno być pod 150KM
Może jeszcze wymiana zaworka na nowy N75
Gdzie taki samochód masz, jakbyś się nie zdecydowął to ja go kupie
Może jeszcze wymiana zaworka na nowy N75
Gdzie taki samochód masz, jakbyś się nie zdecydowął to ja go kupie
Ostatnio zmieniony pn sie 10, 2009 10:38 przez gruchaarl, łącznie zmieniany 1 raz.