Nie ciągnie do oporu:(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie ciągnie do oporu:(
Witam jestem nowy i mam taki problem w moim Mk4 TDI PD 115KM(AJM),iż wydaje mi się że autko nie wykorzystuje całego swojego potencjału mocy,ponieważ jak wciskam pedał do ok3/4 to idzie najlepiej a dalej i do dechy już się muli Silniczek zdrowy 180 tys ani grama oleju nie bierze nic nie dymi.Na trasie do 160 szybko się w miarę rozbuja a póżniej do 180 strasznie powoli i już koniec dalej nie chce.Turbinka ładnie chodzi z tego co zauważyłem to jak jest zimny zapale go przez kilka sekund słychać lekkie stukanie jakby pompowtryski nie wiem czy to normalne jak ciepły to już cicho.Po ok 5tys od wymiany oleju odma była spocona w oleju.Nie wiem co to może być to mój pierwszy TDI ,proszę o pomoc,sugestie.Od czego mam zacząć będę bardzo wdzięczny.Pozdro
każdy silnik tdi delikatnie stuka zaraz po odpaleniu na zimo zanim olej wszędzie dojdzie to słuchać hydraulikę w głowicy w TDI PD dochodzi smarowanie łap napędzających pompowtryskiwacze wiec na prawo delikatnie stukać przez chwilkę po odpaleniu zanim wszystko napełni się olejem
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
mialem podobnie, ze wydawalo sie ze auto troche ciezko sie wkreca i okazalo sie ze kierownice zapieczone i dolot pelny syfu
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio