przepływka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- maciejrutkowski
- Nowicjusz
przepływka
Witam padł mi przepływomierz czy mogę jechać ponad 300km z odłączonym.
Jestem na wakacjach a musze jakoś dojechać i niewiem czy jechac z podpiętym i falującymi obrotami czy odpiętym i beż falowania obrotów
Dziękuje za sugestie
Jestem na wakacjach a musze jakoś dojechać i niewiem czy jechac z podpiętym i falującymi obrotami czy odpiętym i beż falowania obrotów
Dziękuje za sugestie
- Paweł Marek
- V.I.P.
- maciejrutkowski
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
musisz ją wyjąć i ocenić co się zepsuło. Najpierw zobaczyć czy klapka gładko chodzi bez otarć, jeśli tak to mierzyć na kablu sygnałowym ( włączony zapłon - wtyczka podpięta) napięcie, które przy odchylaniu palcem przepływki ma płynnie wzrastać od 0, 25 do ok 4,5V.maciejrutkowski pisze:jak się naprawia
Jak jes uszkodzona mechanicznie to trzeba od spodu nity rozwiercić odjąć denko i wszystko naprostować tak żeby chodziło głądko. Przy czym w autach bez LPG praktycznie to jest bezawaryjne, a objawy które podałeś nie są dowodem na jej uszkodzenie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
To znaczy co do jazdy z odpiętą mój też jedzie, tylko że troszkę nowszy Digifant. Jest tak że jak na odpalonym silniku odepnę to natychmiast zgaśnie i nawet doawanie gazu go nie uratuje. Ale jeśli odpenę i odpalam to chodzi, ale byle jak, w jakimś trybie awaryjnym, i jazda to udręka.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- maciejrutkowski
- Nowicjusz