MK2 nawiew, silniczek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK2 nawiew, silniczek
co jakis czas jak pada snieg mam problem z wiatraczkiem do nawiewu juz raz go wymienialem a dzieje sie cos takiego ze dostaje sie tam woda i zamarza. tylko skad ona sie tam dostaje? pod klapa jest kratka ale ona jest wyzej niz poziom blachy gdzie splywa woda, a moze uszczelka pod ta kratka? da sie to wymienic? tzn kupic taka uszczelke? a moze problem jest gdzie indziej?
-
- Forum Master
W MKII jak otworzysz maskę to zanim zobaczysz tą siatkę nad tunelem nawiewu to to wszystko jest a raczej musi być przysłonięte taką dużą osłoną plastikową na prawie całym podszybiu co zasłania także pole numerowe.jak niemasz tego plastiku toto jest ta przyczyna a jak masz popękaną to wymień na nową w ASO niedrogo i już nigdy niebędziesz miał z tym kłopotu
co do ceny tej przysłonki to bym sie spierał czy 50 zł. to nie jest drogo za plasticzek który łatwo połamać, ja poradziłem sobie z tym problemem w ten sposób że tą kratkę przykleiłem na silikon i zrobiłem daszek nad kratką( jak chcesz to Ci moge foto przesłac na emaila jak to wygląda, tylko mi go podaj)W MKII jak otworzysz maskę to zanim zobaczysz tą siatkę nad tunelem nawiewu to to wszystko jest a raczej musi być przysłonięte taką dużą osłoną plastikową na prawie całym podszybiu co zasłania także pole numerowe.jak niemasz tego plastiku toto jest ta przyczyna a jak masz popękaną to wymień na nową w ASO niedrogo i już nigdy niebędziesz miał z tym kłopotu
...
-
- Forum Master
-
- Forum Master
-
- Forum Master
- Paweł Marek
- V.I.P.
W starszych dwójkach ta osłonka była robiona z cienkiego szajsowatego plastyku który sam z czasem sie kruszył i łamał nawet bez wyciągania. Ja to ciągle kleiłem taśmą ale kolega który miał ten sam problem w Golfie z 86 r. szarpnął sie w ASO na nową. To było ok 1995 roku. Wtedy w ASO już były tylko te solidne.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.