Jak masz szczęście to możesz bosha wyłapać za te pieniądze, A może tak 12mm z iveco
Na to już T3 czy K24 jest zdecydowanie za mała.
Michaś_1977 pisze:Hmm
,nie wiem,czy pod 12kę nie musiałbym zakuć silnika
Jest to prawdopodobne że była by taka konieczność bo nawet T3 by już dość wcześnie wstawało i trzeba by było dodatkowo wzmacniać podpory wału korbowego
[ Dodano: 19 Sie 2009 08:32 ]
t0mal pisze:Wiadomo im większe tym lepsze
ale ta jedenastka z forda ma małą falę, także jakbyś miał 10mm tdi +wysoka fala to spokojnie dałoby rade. Pompa 10 może już załatwić motor, także to nie zabawka
11mm te które mamy u siebie też mogą załatwić silniki, jeśli je odpowiednio się wystroi.
Zobacz jak jeździ mój samochód ( filmik w moim temacie) na pompie 11mm z transita
Po za tym pompa transitowska dzieli wtrysk na dwie fazy co też ma pływ na cichszą pracę ale jednocześnie na troszkę mniejszą moc którą mozna dodatkowo wyzwolić jeśli założyć tłoczek który nie ma zatoczenia na końcu.
Ja mam jeszcze jedną pompę 11mm z silnika ALH w automacie i poszukuję do nie fali i wtedy to się dopiero zacznie
[ Dodano: 19 Sie 2009 08:37 ]
No ładnie tu cudujecie... a ja nadal na 9mm siedzę, ale już $$$ jest zbierana na 10mm albo 11mm i teraz się właśnie zastanawiam, którą opcję wybrać?? Cena... różnica niewielka między zbudowaniem jednej a drugiej... jak myślicie lepiej brać 11mm?? Może kiedyś wleciałby słupek od TDI i wtedy ta pompa byłaby "przyszłościowa"??
pod wyżej wymienione pompy T2 lub K14 jest zdecydowanie za mała przynajmiej w moim wypadku bo już przy prędkości 130km/h na "5" turbo ładowało już ponad 1,0bara przy stałej prędkości