Łozysko mi padło w sprzegle?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Łozysko mi padło w sprzegle?
Witam!!!
Stała sie dziwna sytuacja kumpel pod moja nieuwage wskoczył mi do auta i go odpalił ale dzieki temu cos usłyszałem jak odpalił strasznie cos szumiało a gdy nacisł sprzegło to przestało strasznie mnie to zainteresowało co to moze byc i teraz tak jest jak stoi albo cos zapale szumi wystarczy ze nacisne sprzegło i przestaje wiecie moze co to jest ??
Pozdrawiam MiChI
Stała sie dziwna sytuacja kumpel pod moja nieuwage wskoczył mi do auta i go odpalił ale dzieki temu cos usłyszałem jak odpalił strasznie cos szumiało a gdy nacisł sprzegło to przestało strasznie mnie to zainteresowało co to moze byc i teraz tak jest jak stoi albo cos zapale szumi wystarczy ze nacisne sprzegło i przestaje wiecie moze co to jest ??
Pozdrawiam MiChI
Ostatnio zmieniony ndz sie 31, 2008 12:44 przez michi, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Master
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja też obstaję przy łozysku w skrzyni-praktycznie standart w wyrobach FSO-jak się naciśnie sprzęgło to skrzynia staje i dlatego jest cicho-jak sprzęgło puszczasz zaczynają obracać się wałki w skrzyni i szumi
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
-
- Ma gadane
No chyba że już okładziny "z lekka" starte i sprzęgło cały czas się ślizga..
Czy zauważyłeś znacznie mniejszą dynamikę (silnik chętniej wchodzi na wysokie obroty, ale wskazówka prędkości już taka chętna nie jest ?
Albo niestety skrzynia.. ale to raczej słychać w czasie jazdy (nie na luzie, no chyba że redukcja poszła)
Czy zauważyłeś znacznie mniejszą dynamikę (silnik chętniej wchodzi na wysokie obroty, ale wskazówka prędkości już taka chętna nie jest ?
Albo niestety skrzynia.. ale to raczej słychać w czasie jazdy (nie na luzie, no chyba że redukcja poszła)
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Przepraszam Cie stary,ale obawiam się,ze ten schemat moze być nie od tego modelu,jesteś pewien,że jest dobry?misiek10111 pisze:padło łożysko oporowe
Nie wiem napewno,ale na 100% w 1V,a także w 1,8 benzynce sprzęgło ma inną budowę,tzn,docisk jest od strony wału korbowego,a łożysko oporowe jest maleńkie i wypycha sprzęgło przez cienki bolczyk.Mam ten sam objaw,a spotkałem sie z nim w kilku 1,6D i MK3 1,9 D.U mnie osobiście cichło przy łagodnym puszczeniu sprzęgła ( na luzie oczywiście )a sprawę finalnie ażegnałem lekko zwiększając obroty biegu jałowego.Z grzechotaniem jeżdżę 40 tysięcy i NIC SIĘ NIE DZIEJE.A grzechocze poprostu docisk.Pozdrowionka
[ Dodano: Sob Lut 04, 2006 00:51 ]
P.S. A może raczej amortyzatory drgań skrętnych w tarczy sprzęgłowej ;)A masz taki objaw,że po redukcji z 4 na 3 jak puszczasz sprzęgło i silnik dostaję obrotów od toczącego sie samochodu to czuć wibracje?
- maciek 1.8
- Mały gagatek
- Kontakt: