tylny przeciwmgileny w golfie 4

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

karoll89_1989
Nowicjusz
Nowicjusz

tylny przeciwmgileny w golfie 4

Post autor: karoll89_1989 » śr wrz 02, 2009 08:05

Witam. mam problem w golfie 4, a mianowicie nie swieci mi tylne swiatlo przeciwmgielne. patrzalem zarowke i jest oki (bo wlozylem ja w inne miejsce i swiecila), patrzalem bezpiecznik i tez byl oki (bo gdy go wyjalem to zgasly przednie przeciwmgielne), poprawialem tez blaszke ktora styka sie z zarowka... i nic to nie zmienilo. Wiec mam pytanie co moze byc jeszcze tego najprawdopodobniej przyczyna i jak mozna to ewentualnie rozwiazac??? i druie pytanie bo nie jestem do konca pewny, ale czy bezpiecznik jest odpowiedzialny zarowno za swiatla przednie przeciwmgielne jak i tez tylne przeciwmgielne, czy moze na tyl jest inny bezpiecznik? z gory dziekuje za odpowiedzi na moje pytania i jakies wskazowki porady

DEX4
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DEX4 » śr wrz 02, 2009 08:26

co do drugiego pytania to bezpiecznik jest jeden (nr 36 15A) przynajmniej tak wynika z opisu bezpieczników

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr wrz 02, 2009 08:45

Chodzi o lewą lampę rozumiem? W prawej nie ma oryginalnie instalacji do przeciwmgielnego.
Światło trybiło wcześniej? Wiesz, że włącznik świateł "wyciąga" się na dwa razy, pierwszy raz to przeciwmgielne przód, drugi raz to przód i tył?
Jeżeli wszystko sprawdziłeś, światła włączasz poprawnie to chyba wychodzi na to że włącznik świateł coś nie halo.

karoll89_1989
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: karoll89_1989 » śr wrz 02, 2009 08:51

tak chodzi o tylna lewa lampe od kierowcy. Tak na przod wyciagam raz wlacznik a na tyl drugi raz. myslisz ze wlacznik? ale jak wycigne na dwa razy wlacznik to wlacza sie kontrolka ze sa ''wlaczone tylne przeciwmgielne'', wiec chyba wlacznik jest oki czy nie ma znaczenia o prawidlowym dzialaniu wlacznika i swiatel swiecaca sie kontrolka tylnego przeciwmgielnego??? i co ewntualnie moze byc z wlacznikiem??

Awatar użytkownika
adpap
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: adpap » śr wrz 02, 2009 11:37

ja tez tak mialem, zarowka, bezpiecznik OK, kontrolka na zegarach sie zapalala a swiatlo nie swiecilo... i tak szedlem progiem w wiazce po kablu i znalazlem, ze do wysokosci tylnego siedzenia prad jest a na lampie nie. Nie chcialo mi sie rozgrzebywac wszystkiego to pusicilem drugi przewod od miejsca gdzie prad jeszcze byl do lampy...

troche prowizora ale sie sprawdza...

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Kontakt:

Post autor: Qto » śr wrz 02, 2009 18:04

Sprawdź czy do lampy dochodzi napięcie, jak nie to szukaj tak jak adpap radzi.

lukjach
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lukjach » śr wrz 02, 2009 19:39

A mozna jezdzic z jednym przeciwmgielnym, u mnie lewe dziala? Elektryk powiedzial mi ze wlasnie w prawym jest inna instalacja i jak wsadzi zarowke to nei zamnknie zaslepik?

Awatar użytkownika
adpap
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: adpap » śr wrz 02, 2009 19:52

lukjach pisze:A mozna jezdzic z jednym przeciwmgielnym, u mnie lewe dziala? Elektryk powiedzial mi ze wlasnie w prawym jest inna instalacja i jak wsadzi zarowke to nei zamnknie zaslepik?
tak, tak to okreslaja przepisy o ruchu drogowym, w Polsce albo dwa albo jedno po lewej stronie

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Kontakt:

Post autor: Qto » śr wrz 02, 2009 21:14

lukjach pisze:Elektryk powiedzial mi ze wlasnie w prawym jest inna instalacja i jak wsadzi zarowke to nei zamnknie zaslepik?
Trzeba wykręcić lampę, najpierw wsadzić "zaślepkę", później klosz i wtedy dopiero przykręcić. Tak czy siak to prawej lampy trzeba pociągnąć jeden kabelek od lewej lampy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”