Czujnik wskaźnika temperatury cieczy chłodz.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik wskaźnika temperatury cieczy chłodz.
Witam! Posiadam Mk4 TDI AJM z 03/2000 roku i zaczął mi wariować wskaźnik temperatury, raz pokazuje 90 stopni, raz 50, a innym razem 0 stopni. Pewnie czujnik wskazania temp. padł. Mam pytanie gdzie jest ten czujnik zamontowany, bo myślę, że dam radę go sam wymienić. Dzwoniłem do ASO i wołają sobie za niego 118 zł.
Dzięki chłopaki za pomoc - pozdrawiam!
[ Dodano: 02 Wrz 2009 21:14 ]
Koledzy jeszcze jedno pytanko, lepiej wiedzieć niż kombinować: jak ten czujnik się wyjmuje? Po prostu wyciągnąć z siłą i godnością osobistą, czy się go wykręca lub w inny sposób demontuje i czy potrzebna jest po wymianie diagnostyka Vagiem (kasowanie błędu)?
[ Dodano: 02 Wrz 2009 21:14 ]
Koledzy jeszcze jedno pytanko, lepiej wiedzieć niż kombinować: jak ten czujnik się wyjmuje? Po prostu wyciągnąć z siłą i godnością osobistą, czy się go wykręca lub w inny sposób demontuje i czy potrzebna jest po wymianie diagnostyka Vagiem (kasowanie błędu)?
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Nie wydzieraj gona siłe. Jest tam takazielona zawleczka ktora go trzyma. Wyciągnij ją a czujnik leciutko wyjdzie. Jak wsadzisz nowy to wsun zaweczke.
Nie trzeba kasować bledów.
Nie trzeba kasować bledów.
Ostatnio zmieniony śr wrz 02, 2009 21:47 przez lolo_golf, łącznie zmieniany 1 raz.