100KM w silniku 1.6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
100KM w silniku 1.6
tak jak w temacie, chodzi mi o to że mam silnik z mk1 podobno 1,6 benzyna, chodził na automacie, chodzi mi o to czy ktoś z was może zidentyfikować silnik po numerach elementów(nie po numerach silnika wbitych do dowodu), podobno w zespołach z automatem były montowane silniki o mocy około 63 kW (np:silniki FR) posiadam wzór gdzie wyliczono (podopno)moc(około 100 kM - na gażniku
) tego silnika, pytanie moje brzmi czy jest możliwość identyfikacji silnika po numeracji podzespołów i gdzie te numery są(moge dostareczyć foto tego silnika), pytam dlatego bo chciałbym wstawić wtrysk do niego i zamontować u siebie, w dziale na kazdy temat ni było zadnego odzewu to może ktoś w tym temacie się znajdzie
i nie chodzi mi tutaj o rozmowę jak obliczyć moc silnika bo to już wiem, proszę o konkretne wypowiedzi i na temat
) tego silnika, pytanie moje brzmi czy jest możliwość identyfikacji silnika po numeracji podzespołów i gdzie te numery są(moge dostareczyć foto tego silnika), pytam dlatego bo chciałbym wstawić wtrysk do niego i zamontować u siebie, w dziale na kazdy temat ni było zadnego odzewu to może ktoś w tym temacie się znajdzie
i nie chodzi mi tutaj o rozmowę jak obliczyć moc silnika bo to już wiem, proszę o konkretne wypowiedzi i na temat
Ostatnio zmieniony wt lut 07, 2006 10:30 przez misiek, łącznie zmieniany 2 razy.
...
Poczytaj
http://miary.hoga.pl/default.asp
[ Dodano: Wto Lut 07, 2006 05:21 ]
63kW to dokładnie 85,66KM
http://miary.hoga.pl/default.asp
[ Dodano: Wto Lut 07, 2006 05:21 ]
63kW to dokładnie 85,66KM
Nie wiem jakie numery masz na myśli, ale jeśli numery katalogowe części zamiennych to sądzę, że w sklepie jeśli podasz typ silnika i np. nr katalogowy jakiejś części to znajdą. Natomiast gdzie szukać tych numerów to nie bardzo wiem. Foto silnika też niekoniecznie może pomóc, silniki są dość podobne.misiek10111 pisze:pytanie moje brzmi czy jest możliwość identyfikacji silnika po numeracji podzespołów i gdzie te numery są(moge dostareczyć foto tego silnika),
Kiedyś znalazłem forum vw mk1, ale wczoraj za cholerę nie mogłem, myślę, że tam najszybciej otrzymałbyś jakieś info.
dzieki bodzio_j za ten link, teraz muszę się zorętować po czym poznam jaki mam symbol silnika, ja mam w książce serwisowej podane wszystkie dane(np: poj,okres produkcji, rodzaj konstrukcji,luzy zaworów,ciś. sprężania i wiele innych) ale muszę wiedzieć jaki symbol ma silnik i o to głównie mi chodzi jak tego sie dowiedzieć a nie prowadzić dysputy na temat jak obliczyć moc silnika -jeszcze raz dzieki
...