CB - pogaduchy ogólne

Wszystko o nawigacji i CB Radiu.

Moderatorzy: k0nr4d, VIP

marioa1
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: marioa1 » sob wrz 12, 2009 08:40

Linc pisze:na jakiej odległości ich słyszałeś
napewno nie stali obok mnie sądząc po sygnale
Linc pisze: co masz za sprzęt,
presi lincoln ( no fakt ma szeroki odbiornik ) i sirio boomerang 27A (3m) :blush:
Linc pisze:jaki oni mają sprzęt
mówili tylko że to president
Linc pisze:czy mają dopał, jaki mają swr, jakie konkretnie radia, ile te radia leżały na półce, czy po kupnie dostrajane były one, czy antena strojona była,
a co ja im latałem i do samochodu zaglądałem i do tego spisywałem wsio , no nie przesadzaj , poprostu usłyszałem ich na 19 jak oni na 21 rozmawiali i nie wypytywałem się o szczegóły bo mnie to szczerze koło du... lata
Linc pisze:takie plotki też mogę powiedzieć o paru radiach, ale bez dowodów to jest żałosne,
i to nie są plotki tylko sam to słyszałem na własne uszy więc mam własny dowód

Awatar użytkownika
Mako
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Mako » sob wrz 12, 2009 12:25

a twój lincoln w amie dobrze stoi ? jakbym go wziął na stół to wątpie :jezor: bo one w amie to aż tak wspaniałe nie są, stworzone są bardziej na wstęgi, może i było ich słychać ale co oni mieli to nie wiadomo także nie ma co gdybać...nie ważna jest marka ale to jak o ten sprzęt się dba koledzy, ale fakt faktem lepiej wykonane są johnny II harry II/I itd niż chińskie uboty takie są fakty :)
Ostatnio zmieniony sob wrz 12, 2009 13:14 przez Mako, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kristensen
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Kristensen » sob wrz 12, 2009 14:19

Linc pisze:Kristensen napisał/a:
Za 200 pare zlotych kup sobie uzywany sprzet z tysiacami godzin pracy za soba
O Boże a ten znów to samo, cb-radio to nie samochód, ale tobie w kółko tłumaczyć to i tak ty wiesz swoje i gadasz głupoty, ale cóż taki naród kupił sobie cobre 19 i wszystkie rozumy pozjadał.
naucz sie czytac ze zrozumieniem i przestan pisac glupoty bo przypominasz Lepera, na wszystkim sie zna, a jak skonczyl to wszyscy wiedza, ze dzis nawet nie jest ponownie wybrany doparlamentu. Mowa o UNIDENIE a nie cobrze.
Cb radio czy tez inny sprzet,obojetnie czy tv czy komp z zainstalowanym systemem musza byc sprawne po wyjeciu z pudełka, a nie zeby samemu klient/sprzedawca poprawiał fabryke
i znów piszesz głupoty a antenę czemu się stroi ? co ? pomyśl
naucz sie czytac ze zrozumieniem, pisalem o wadliwym radiu, nie o problemie z zestrojeniem radia z antena, piszesz nie na temat.
.Nie oszukujmy się. Skoro ludzie oddają/wysyłaja presidenty do serwisu m.in. Czestochowy
bo jak któś jest mało inteligentny to wysyła, a samemu w 1min można to zrobić także to jest żaden argument kolego.Kristensen napisał/a:
ASC wymaga przestrojenia ''serwisowego''
taaa włożą tam wtyczki żeby podpiąć parę komputerów i będą robić, człowieku kupujesz radio i antenę i każde powtarzam KAŻDE radio trzeba poprawić modulacje, asc to jest tylko bajer i jego też można poprawić według uznania klienta jak mu lepiej, bardziej skręcić czy mnie a w fabryce standardowo ustawiają, swr to też tak samo, sprawdzić jak stoi w częstotliwości itd. bo każde radio się rozstraja leżąc nie używane ale nie chodzi o swr tylko o częstliwość jego pracy i to nie ważne jaka jest marka ale ty jesteś typem osoby co ktoś gdzieś powiedział i ty to powtarzasz
bzdury opowiadasz, wedlug uznania klienta :rotfl: Klient akurat wie jaka to musi byc wartosc itd. Sprzet ma działać po wyjeciu z pudelka, podlaczeniu anteny i dostrojeniu, a nie,żeby sprzet wymagal zwrotu do serwisu do poprawy czy tez, zeby klient sam byl zmuszony to skorygowania parametrow we wlasnym zakresie- bo to juz kpina.

http://i62.tinypic.com/2rmkz1h.jpg

[IMG]http://i62.tinypic.com/2rmkz1h.jpg[/IMG]

http://oi62.tinypic.com/2rmkz1h.jpg

Awatar użytkownika
Mako
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Mako » sob wrz 12, 2009 14:32

Kristensen pisze:Klient akurat wie jaka to musi byc wartosc
to zajmuje 1min i jak się podoba dla ucha klienta tak się robi,
Kristensen pisze:Sprzet ma działać po wyjeciu z pudelka
a nie działa ?
Kristensen pisze:podlaczeniu anteny i dostrojeniu
widzisz tak ty się kolego znasz :) dostrojeniu a co to znaczy ? nie umiesz właściwie dobierać słów,
Kristensen pisze:klient sam byl zmuszony to skorygowania parametrow we wlasnym zakresie
a jak kupujesz antene to co też kpina że stroic trzeba. Kolego twoja wiedza z zakresu cb-radia jest mizerna, niestety.

marioa1
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: marioa1 » sob wrz 12, 2009 15:28

Linc pisze:a twój lincoln w amie dobrze stoi ?
dobrze stoi , sprawdzany był ,
Linc pisze:bo one w amie to aż tak wspaniałe nie są
no fakt nie mają takiego pięknego odbioru na am ale fakt faktem lolek ma szeroki odbiornik , no ale niema co gdybać , pzdr

kasztan_TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: kasztan_TDI » sob wrz 12, 2009 15:37

teraz po wypłacie mialem zamiar kupic tego Unidena 520 ale skad wziasc made in philipiness?

antene kupilem SIRIO ML 145, czy cos z INTEKA ? czy to tez badziewia?
takie radio do 250zł z tych tanszych

marioa1
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: marioa1 » sob wrz 12, 2009 17:11

kasztan_TDI pisze:ale skad wziasc made in philipiness
tylko używki i często na forach cb można znaleźć takie modele
kasztan_TDI pisze:antene kupilem SIRIO ML 145, czy cos z INTEKA ? czy to tez badziewia?
sirio jak najbardziej

Awatar użytkownika
Kristensen
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Kristensen » sob wrz 12, 2009 17:31

podlaczeniu anteny i dostrojeniu
widzisz tak ty się kolego znasz dostrojeniu a co to znaczy ? nie umiesz właściwie dobierać słów,
Skoro nie wiesz co tzn, to odpowiem. Strojenie, dostrojenie oznaczają to samo. A slowo dostrojenie wzielo sie np z takiego zdania: Do strojenia anteny uzywa sie reflektometru.
A Ty nawet nie wiesz takich rzeczy, wiec o czym mamy rozmawiac. :green_fuck:
klient sam byl zmuszony to skorygowania parametrow we wlasnym zakresie
a jak kupujesz antene to co też kpina że stroic trzeba. Kolego twoja wiedza z zakresu cb-radia jest mizerna, niestety.
Jak wyzej nie masz pojecia w ogole o cb. Czym innym jest dopasowanie zestawu do auta, a co innego wyslanie radia do serwisu sprzetu cb. Powtorze - do serwisu oddajesz radio,a nie radio+ antena czy radio+antena +auto.
Jestes amatorem, skoro nie potrafisz zrozumiec takiej roznicy, to nie mamy o czym gadac.

http://i62.tinypic.com/2rmkz1h.jpg

[IMG]http://i62.tinypic.com/2rmkz1h.jpg[/IMG]

http://oi62.tinypic.com/2rmkz1h.jpg

kasztan_TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: kasztan_TDI » sob wrz 12, 2009 18:18

http://www.allegro.pl/item729008198_uni ... ml#gallery

a ktos mi powie cos o tym radiu ?

Awatar użytkownika
Magnez
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Magnez » sob wrz 12, 2009 18:42

Oglądałem foty anten na tej stronce http://president.com.pl/oferta/anteny/wa_27/ i jakoś żadna mi nie pasuje do zdjęć które dostałem od pewnej osoby która mi zaoferował antenę CB President

fotki anteny:
Obrazek
Obrazek

Może ktoś wie jaki to model ? Czy dobrze z Presidentem Kenji będzie współpracował? :bajer:

Ile jest warta taka antena ? :chytry:

Mój były Mk3 -> viewtopic.php?f=88&t=291213

Awatar użytkownika
Mako
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Mako » sob wrz 12, 2009 20:14

kasztan_TDI, bardzo polecam te radyjko jest lepsze od walkera asc :) gorąco polecam na prawde !

[ Dodano: 12 Wrz 2009 20:19 ]
Magnez pisze:Może ktoś wie jaki to model ?
wa-27 wsadzona na mages od ml-145 jak się nie myle heh :)
Magnez pisze:? Czy dobrze z Presidentem Kenji będzie współpracował? :bajer:
jeżeli ona ma 2m to nie bata będzie bieda, max na president kenji to 1m antena kolego ze względu na brak rf gaina w mieście dostaniesz świra :) a jeżeli to jest wa-27 na magnesie to ten gościo jest mało inteligentny stawiając taką antene na magnes i to na magnes 14cm...ta antena jest mało popularna ze względu na to że się strasznie buja i swr skacze a co za tym idzie zasięg/odbiór faluje, na magnesie nie polecam, kup sobie sirio as-100 i będziesz miał spokój a antene będziesz chować, ja chowam i jakoś krzywda mi się nie zrobiła ;-)

Awatar użytkownika
Magnez
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Magnez » ndz wrz 13, 2009 08:48

Pani która mi zaoferowała tą twierdzi że ma 145cm długości :bajer:
Już sam nie wiem :crazy: babka chce mi ja za 150zł sprzedać
Linc pisze:kup sobie sirio as-100
A jak taka antena 1m będzie się sprawdzać na bagażniku osobowego auta ?
Zarówno w mieście i na trasie ? :chytry:

Ponieważ rozglądam się za 2 autem i CB będzie czasami wędrowało z T4 na prawdopodobnie Audi 80 :helm:

Awatar użytkownika
Mako
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Mako » ndz wrz 13, 2009 08:58

twoje cb nie ma filtra rf gain i przy większej antenie będzie bardzo dużo zakłóceń, przy 1m będzie dawało radę i będziesz zadowolony, a co do tej anteny to ja bym nie brał

Awatar użytkownika
Magnez
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Magnez » ndz wrz 13, 2009 09:12

Sirio as-100 widziałem na allegro z magnesami 9,5 cm i 14cm które są lepsze ? Chyba ten większy :bigok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja i CB Radio”