jaki akumulator do 2.0
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
jaki akumulator do 2.0
Witam posiadam golfa 3 2.0 8v. Jaki akumulator powinienem do niego wsadzic ?
Audi A4 - http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?229722-B5-AFN-Projekt-S4D-By-Siwy
- Paweł Marek
- V.I.P.
Co firma to katalog zaleca inne pojemności. Nie pamiętam jakiej marki siedzi mi aku pod maską, ale wg katalogu tej firmy miał być 62 Ah i taki kupiłem bo to był wymóg gwarancji żebym kupił właśnie taki.
emilos, nie ma ścisłych zaleceń co do pojemności aku. Bierze się pod uwagę czy jedziesz dużo w mieście, czy musisz w zimie często na mrozie odpalać, jakie jest wypsażenie auta itd. Powiedzmy że do 2.0 od 45 do 70 Ah
emilos, nie ma ścisłych zaleceń co do pojemności aku. Bierze się pod uwagę czy jedziesz dużo w mieście, czy musisz w zimie często na mrozie odpalać, jakie jest wypsażenie auta itd. Powiedzmy że do 2.0 od 45 do 70 Ah
Ostatnio zmieniony wt wrz 22, 2009 19:47 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 2 razy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
Ja kupiłem Mk3 GTi Edition 2.0 8v i był bez aku. Więc facet wsadził mi do niego Silver Star 45Ah / 360A xD . Puki co chodził przez 4 miesiące to nic z nim nie robiłem. Teraz jak temp. spada poniżej 0 to się skubany rozładowuje. Myślę żeby zmienić go przynajmniej na 61Ah. Autko całe jest w prądzie: 4x szyby, el. szyber, el. lusterka.... , do tego radio, wzmacniacze itd. itp.
Ładownia pod pełnym obciążeniem ( włączone w aucie wszystko co się tylko da i jeszcze więcej :p ) to 14,04-14,06V , a bez obciążenia 14,16-14,18V.
Czy futerał-pokrowiec / ocieplacz na akumulator coś daje, czy tylko estetyczniej to wygląda ?
Ładownia pod pełnym obciążeniem ( włączone w aucie wszystko co się tylko da i jeszcze więcej :p ) to 14,04-14,06V , a bez obciążenia 14,16-14,18V.
Czy futerał-pokrowiec / ocieplacz na akumulator coś daje, czy tylko estetyczniej to wygląda ?