Ja już sam nie wiem !!!!
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Ja już sam nie wiem !!!!
Witam/. Przygotowuje sie do swapa mk2 Vr6 otorz problem polega na tym ze przy konsultacjach z róznymi mechanikami , kazdy z nich odradzal mi tego posuniecia mowiąc..." włozysz silnik i bedziesz mial 15 tys niespodzianek poza tym wiele komlikacji przespawywania , wiercenia itd.." tak wiec moje pytania sa nastepujace:
1. Czy po zmianie pedałow z passata b3, prtzerobieniu skrzyni na linke wyklepaniu lwej podluznicy, wymianie chlodnicy belki przedniej i wiatrakow ,przespawaniu poduszki napotkam na jaki9es niespodzianki??
2. Czy podejdzie mi cała zawiecha z Golfa mk3 vr6?
3. Czy sa takie etapy ze trzeba cos ciac i spawac??
4. Jeżeli znajdzie sie jakis "szpec" w sprawie swapa na vr6 i chetnie podzielil by sie informacjami to prosze o kontakt... moje gg 6745886
ps. Chciał bym zaznaczyc zeby ktos nie uznał mnie za kretyna ktory nie umie szukac... poprostu zbierałem info juz okolo 3 miesiecy mam juz pozbieranych pare czesci ale po dzisiejszej rozmowie nawiało mi kolejnych watpliwosci , i sam nie wiem juz co robic,
[ Dodano: 21 Wrz 2009 15:40 ]
Najgorsze jest w tym to ze jestem "zakochany" w mk2 vr6 i łatwo nie dam za wygrana potrzebuje tylko zeby ktos przez pierwszy mostek (jakim jest informacja) przeprowadził mnie za rączke
1. Czy po zmianie pedałow z passata b3, prtzerobieniu skrzyni na linke wyklepaniu lwej podluznicy, wymianie chlodnicy belki przedniej i wiatrakow ,przespawaniu poduszki napotkam na jaki9es niespodzianki??
2. Czy podejdzie mi cała zawiecha z Golfa mk3 vr6?
3. Czy sa takie etapy ze trzeba cos ciac i spawac??
4. Jeżeli znajdzie sie jakis "szpec" w sprawie swapa na vr6 i chetnie podzielil by sie informacjami to prosze o kontakt... moje gg 6745886
ps. Chciał bym zaznaczyc zeby ktos nie uznał mnie za kretyna ktory nie umie szukac... poprostu zbierałem info juz okolo 3 miesiecy mam juz pozbieranych pare czesci ale po dzisiejszej rozmowie nawiało mi kolejnych watpliwosci , i sam nie wiem juz co robic,
[ Dodano: 21 Wrz 2009 15:40 ]
Najgorsze jest w tym to ze jestem "zakochany" w mk2 vr6 i łatwo nie dam za wygrana potrzebuje tylko zeby ktos przez pierwszy mostek (jakim jest informacja) przeprowadził mnie za rączke
Ostatnio zmieniony pn wrz 21, 2009 15:37 przez psik31, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego przeczytaj sobie "Postscriptum" zbieram juz info 3 miesiace czesci troche tez juz uzbieralem. a w dziale vr6 nikt mi nie roziweje moich watpliwosci bezposrednio. poza tym szukam ludzi chetnych do pomocy a nie kierowania mnie gdzie mam szukac. Co ionnego pogadac przez fon lub na rl wytlumaczyc co i jak dokladnie niz oczytac sie teori...
Zapraszam do oceny mojego Golfa mk2 GT Special : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=270204
Kupie nakladki na progi + nadkola od Golf mk2 GTi
Jak chcesz wiedzieć co i jak to zadzwoń do mnie po 21 godzinie dzisiaj. Jak chcesz numer to pisz mi pw. Wkładałem VRa, będę wkładał kolejnego i żadne niespodzianki nie występują jak ktoś z głową to robi i potrafi pomyśleć. Mnie nikt nie pokazał co i do czego, wszystko na forum pisze, tylko podłużnice trzeba samemu klepnąć i wywiercić 2 otwory pod hydro sprzęgło.
Dzieki Taz, jesli jestes w stanie odpowiedziec na moje 2 pytanie to był bym wdzieczny
[ Dodano: 21 Wrz 2009 17:46 ]
ps.Nie da sie do Ciebie napisac pW wyskakuje jakis DEBUG i chyba amsz full w skrzynce
[ Dodano: 21 Wrz 2009 17:46 ]
ps.Nie da sie do Ciebie napisac pW wyskakuje jakis DEBUG i chyba amsz full w skrzynce
Zapraszam do oceny mojego Golfa mk2 GT Special : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=270204
Przecierz tam nie ma zadnej rzeźby.
Łapa skrzyni biegów z vr6 pasuje na poduszke tą co masz w mk2.
Belka z passata i poduszka silnika przednia tez pasuje.
Tylną poduszke sobie montujesz na luzno i wjezdzasz silnikiem na pozostałe poduszki ktore pasuja i potem obczajasz co tam trzeba dospawać.
Linka gazu potrzebna inna dośc długa.
Jak juz ogarniesz temat zamocowania silnika to montujesz na sztuke pas przedni i mierzysz chłodnice.
Co do półosiek to musisz zmienic przeguby wewnetrzne bo sa inne flansze w skrzyni vr6 i z twojego mk2.
Włozysz silnik i potem badaj i mierz i wszystko pójdzie gładko.
Przednia zawiecha ci podejdzie jak dasz swoje poduszki mcpersona.
Tylna podejdzie tez.
Łapa skrzyni biegów z vr6 pasuje na poduszke tą co masz w mk2.
Belka z passata i poduszka silnika przednia tez pasuje.
Tylną poduszke sobie montujesz na luzno i wjezdzasz silnikiem na pozostałe poduszki ktore pasuja i potem obczajasz co tam trzeba dospawać.
Linka gazu potrzebna inna dośc długa.
Jak juz ogarniesz temat zamocowania silnika to montujesz na sztuke pas przedni i mierzysz chłodnice.
Co do półosiek to musisz zmienic przeguby wewnetrzne bo sa inne flansze w skrzyni vr6 i z twojego mk2.
Włozysz silnik i potem badaj i mierz i wszystko pójdzie gładko.
Przednia zawiecha ci podejdzie jak dasz swoje poduszki mcpersona.
Tylna podejdzie tez.
Ostatnio zmieniony pn wrz 21, 2009 19:15 przez melon, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/d9acee05471a6c296a0c6.jpg[/img]
- mendrek
- Ma gadane
Równez zbieram informacje na ten temat wiekszosc jest na forum w tym dziale. Tak jak kolega napisal wiekszosc idzie latwo i bez klopotów. Zobaczymy pozyjemy jak przyjdzie czas zmiany. Wszystko jest opisane ladnei pieknie. Boje sie tylko kabelkologi która mnie przeraza ale sobie poradze z kumplem i bratem pomalutku. Bede mial na to 2 tygodnie na feriach zimowych. Przed matura planuje juz wyjechac autem z vr6 pod macha. Pozdrawiam czytaj uwaznie dzial vr6 a znajdziesz wszystko. Dodam cos takiego ci . Moze pomoze
http://www.futrellautowerks.com/ProjectCLVR6/
Pewnie gdzies bylo
http://www.futrellautowerks.com/ProjectCLVR6/
Pewnie gdzies bylo
- Praks
- Ma gadane
- Kontakt:
jakie spawanie jakie klepanie podlznicy???
saczasz kolneiz z kola pasowego i nei trzeba klepac...wsadzasz wozek z golfa 3 i nie przespawujesz zadnnych mocowan na poduszke...
sprzeglo mozna zostawic na lince...
cglodnica i wentylator pierwsze wypusty passata vr6 b3
klocki lego zadna rzezba...
saczasz kolneiz z kola pasowego i nei trzeba klepac...wsadzasz wozek z golfa 3 i nie przespawujesz zadnnych mocowan na poduszke...
sprzeglo mozna zostawic na lince...
cglodnica i wentylator pierwsze wypusty passata vr6 b3
klocki lego zadna rzezba...
Corrado VR6 US Porsche Style...
i tak juz hu* z planow... przelozone o 2 miesiace... zal pieski male dwa... 1000zl i 19 pkt ehh.. bede mial czas na zebranie wszystkich info na temat vr6 " dzieki za odp wszystko juz chyba wiem. MOzna zamknac temat :p