Sterowik zamka POMOCY

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

cyberkamil
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Sterowik zamka POMOCY

Post autor: cyberkamil » ndz wrz 27, 2009 12:11

Witam!

Kupiłem sterownik zamka. Temat już był wcześniej bo nie wiedziałem jak podłączyć, ale po waszej pomocy prawie wszystko działa.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 3dfef6f1c9

Otwieranie, zamykanie, mignięcie kierunkowskazami super działa.

Ale jak zrobić żeby domykanie szyb działało?

Przewód od sterownika (zielony) podłączam do przewodu zamykającego drzwi (przewód wychodzący z drzwi), ale nie działa.
Domyślam się, że impuls wychodzący ze sterownika to (-), a impuls zamykający szyby powinien być (+).

Gdzieś czy talem o jakimś o tym, że muszę zrobić przekaźnik i masa zamieni się na plus, ale jak to zrobić??

Bardzo proszę o pomoc. Wcześniej mi pomogliście to teraz też pomóżcie.

I jeszcze jedno pytanie. Na pilocie mam 4 przyciski (zamykanie, otwieranie, dodatkowy kanał np. domykanie szyb, dodatkowy kanał 2)

Na co wykorzystać dodatkowy kanał 2? otwieranie bagażnika odpada golf III joker

Pozdrawiam
Kamil Mazur

Awatar użytkownika
jablonski89
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: jablonski89 » ndz wrz 27, 2009 12:31

kolego aby miec domykanie musisz znalezc przewod od sterownika na ktorym pojawia sie impuls co najmniej 20sekundowy. napewno taki jest. moze to byc osobny przewod a mozesz miec tez opcje wydluzenia impulsu zamykajacego. jesli nie masz takiej opcji to przewdo na ktorym pojaiwa sie impuls 20 sekundowy sprawdz jaki jest impuls +/-. jesli + to podepnij go pod przewod zamykajacy, jesli - to musisz zastosowac przekaźnk aby byl +

a najlepiej to napisz do mnie na gg
Ostatnio zmieniony ndz wrz 27, 2009 15:51 przez jablonski89, łącznie zmieniany 1 raz.

cyberkamil
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: cyberkamil » ndz wrz 27, 2009 17:27

jablonski89,
A kolego jaki masz nr.GG?

[ Dodano: 27 Wrz 2009 17:28 ]
jablonski89 pisze:kolego aby miec domykanie musisz znalezc przewod od sterownika na ktorym pojawia sie impuls co najmniej 20sekundowy. napewno taki jest. moze to byc osobny przewod a mozesz miec tez opcje wydluzenia impulsu zamykajacego. jesli nie masz takiej opcji to przewdo na ktorym pojaiwa sie impuls 20 sekundowy sprawdz jaki jest impuls +/-. jesli + to podepnij go pod przewod zamykajacy, jesli - to musisz zastosowac przekaźnk aby byl +

Tak sprawdzałem mam taki kanał, ale jest (-) minus, a musi być plus. Jaki to musi być przekaźnik? Pozdrawiam Kamil M.

Awatar użytkownika
jablonski89
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: jablonski89 » ndz wrz 27, 2009 17:41

pod moim postem masz przcisk z logo gg

VAG-COM oraz Poski VAG; sluze pomoca

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”