Witam!
Kupiłem sterownik zamka. Temat już był wcześniej bo nie wiedziałem jak podłączyć, ale po waszej pomocy prawie wszystko działa.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 3dfef6f1c9
Otwieranie, zamykanie, mignięcie kierunkowskazami super działa.
Ale jak zrobić żeby domykanie szyb działało?
Przewód od sterownika (zielony) podłączam do przewodu zamykającego drzwi (przewód wychodzący z drzwi), ale nie działa.
Domyślam się, że impuls wychodzący ze sterownika to (-), a impuls zamykający szyby powinien być (+).
Gdzieś czy talem o jakimś o tym, że muszę zrobić przekaźnik i masa zamieni się na plus, ale jak to zrobić??
Bardzo proszę o pomoc. Wcześniej mi pomogliście to teraz też pomóżcie.
I jeszcze jedno pytanie. Na pilocie mam 4 przyciski (zamykanie, otwieranie, dodatkowy kanał np. domykanie szyb, dodatkowy kanał 2)
Na co wykorzystać dodatkowy kanał 2? otwieranie bagażnika odpada golf III joker
Pozdrawiam
Kamil Mazur
Sterowik zamka POMOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt:
kolego aby miec domykanie musisz znalezc przewod od sterownika na ktorym pojawia sie impuls co najmniej 20sekundowy. napewno taki jest. moze to byc osobny przewod a mozesz miec tez opcje wydluzenia impulsu zamykajacego. jesli nie masz takiej opcji to przewdo na ktorym pojaiwa sie impuls 20 sekundowy sprawdz jaki jest impuls +/-. jesli + to podepnij go pod przewod zamykajacy, jesli - to musisz zastosowac przekaźnk aby byl +
a najlepiej to napisz do mnie na gg
a najlepiej to napisz do mnie na gg
Ostatnio zmieniony ndz wrz 27, 2009 15:51 przez jablonski89, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
jablonski89,
A kolego jaki masz nr.GG?
[ Dodano: 27 Wrz 2009 17:28 ]
Tak sprawdzałem mam taki kanał, ale jest (-) minus, a musi być plus. Jaki to musi być przekaźnik? Pozdrawiam Kamil M.
A kolego jaki masz nr.GG?
[ Dodano: 27 Wrz 2009 17:28 ]
jablonski89 pisze:kolego aby miec domykanie musisz znalezc przewod od sterownika na ktorym pojawia sie impuls co najmniej 20sekundowy. napewno taki jest. moze to byc osobny przewod a mozesz miec tez opcje wydluzenia impulsu zamykajacego. jesli nie masz takiej opcji to przewdo na ktorym pojaiwa sie impuls 20 sekundowy sprawdz jaki jest impuls +/-. jesli + to podepnij go pod przewod zamykajacy, jesli - to musisz zastosowac przekaźnk aby byl +
Tak sprawdzałem mam taki kanał, ale jest (-) minus, a musi być plus. Jaki to musi być przekaźnik? Pozdrawiam Kamil M.
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt: