[ Dodano: Wto Wrz 29, 2009 22:00 ]
z takim przyrostem to chyba w ogóle się nie opłaca do firmy dawać chyba że masz $$, jak masz garaż i internet to też poskładaszsoft turbo w okolice 200 kucy
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
z takim przyrostem to chyba w ogóle się nie opłaca do firmy dawać chyba że masz $$, jak masz garaż i internet to też poskładaszsoft turbo w okolice 200 kucy
wystarczyłoby mi w zupełności,przynajmniej na jakiś czas a z biegiem czasu może zakucie..Kenaj pisze:co to jest 200KM
to na sofcie ile wg Ciebie można wycisnąć? Ja nie chce mieć później problemów z silnikiem,dlatego pytam Was-specjalistów jaka jest bezpieczna granica na sofcie z mocą?LCQ pisze:ja bym sprawdził dokładnie silnik, a później dmuchał, wtedy możesz mieć większa pewność a zarazem troche więcej koni uzyskać bo dla 200 nawet bym tego nie uturbiał
mocno okrojone z kosztów uturbienie to koszt kolo 15 zwykle wychodzi przy terazniejszych cenach okolice 19.. 22 kpln po kuciiu nie wazne czy abf czy 9aarab82 pisze:temat odzyl wiec moge sie podpiac
jakie trzeba poniesc koszta zeby utrbic ABF i miec cos w okolicy 250ps?
-to samo pytanie ale silnik 9A?
pozdro.
Alan GTi pisze:jaka jest bezpieczna granica
widzisz uturbienie to takze przygotowanie tych elementow... ponadto za 9 kpln sie nie da zrobic nawet bez odprezania dobrze zakladajac ze robisz jak powinienes remont silnika przy tymAlan GTi pisze:Mi chop powiedział 9k ze wszystkim,gotowy do odbioru.. Moc podniesiona do ok 200 KM<soft oczywiście>
Mam jeszcze do Was pytanko,jak to wygląda wszystko już po uturbieniu,to znaczy jak na to zareagują po pewnym czasie różne podzespoły jak np półosie,przeguby hamulce sprzęgło??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości