Jakie halogeny
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Jakie halogeny
witam jakie halogeny polecacie w ori miejsce w mkIII bo hella oryginalnie to kiepsko świeci. może takie typu clear? może macie jakieś foto poglądowe
Ostatnio zmieniony ndz paź 11, 2009 01:04 przez damiano_mo, łącznie zmieniany 1 raz.
W prawdzie halogenów z Helli nie miałem, tylko nieco tańszy zamiennik, ale świeciło to koszmarnie. W zasadzie siedząc za kółkiem ciężko mi było sprawdzić czy światła są włączone czy nie.
Szarpnąłem się więc na zestaw kierunków i halogenów typu clear black i elekt jest więcej niż bardzo dobry. Nareszcie widać że halogeny świecą
Szarpnąłem się więc na zestaw kierunków i halogenów typu clear black i elekt jest więcej niż bardzo dobry. Nareszcie widać że halogeny świecą
oryginalne halogeny świecą bardzo dobrze. Taka jest idea halogenów przeciwmgielnych, mają świecić nisko i niezbyt daleko( w mk3 średnio jakieś 10 m). Jeżeli zależy Ci na halogenach drogowych to poszukaj uniwersalnych halogenów do zamontowania w kratkach albo jest jeszcze grill do golfa z dwoma prostokątnymi halogenami
Ostatnio zmieniony sob paź 10, 2009 23:52 przez enesen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Widziałem oryginalne soczewkowe halogeny w mk3, i moim zdaniem dawały bardzo łądnie - ładniej niż w mk4. jak wspomnieli koledzy - halogeny mają świecić blisko i nisko no i przypominam, że tak na prawde to żadko kiedy jest okazja żeby je wykorzystać - jedynie przejrzystość poniżej (chyba) 10 metrów, lub oznaczona górska kręta droga
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Lepiej bym sie zastanowił, nie wyglądaja mi one na dedykowane do Mk3 ale może sie myle, no i jakośc wykonania widoczna na zdjęciach już mnie odpycha. Bardziej bympowiedział ze to do Mk4, byc może osoba wystawiająca je na allegropopełniła bląd, przed zakupem radze to sprawdzć. Widzialem je juz kiedys na allegro, jak na produkt nie markowy, bo nie ma nic napisane o producencie to wogóle drogo. Poszukaj halogenów marki ZKW zastepuja one halogeny i blendy, migacz pozostaje. http://moto.allegro.pl/item774709277_vw ... l_zkw.html
Jakej jakości. Kolega kupił takie za ok 150zł. Parują, a po zamontowaniu wyglądaja jakby miały zaraz odpaśc. Lepiej dać wiecej za coś firmowego i byc z tego zadowoly niż potem kląć na bubel.Artip pisze:Fajne ale za prawie 100 zł taniej można mieć cleary halogeny + kierunki
VW GOLF Mk3 2.8 VR6 by WJ http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=185252
i[/quote]
Jakej jakości. Kolega kupił takie za ok 150zł. Parują, a po zamontowaniu wyglądaja jakby miały zaraz odpaśc. Lepiej dać wiecej za coś firmowego i byc z tego zadowoly niż potem kląć na bubel.[/quote]
Ja mam takie black clear i nic nie paruje, wyglądają i świecą super. Nie mam na co narzekać.
Jakej jakości. Kolega kupił takie za ok 150zł. Parują, a po zamontowaniu wyglądaja jakby miały zaraz odpaśc. Lepiej dać wiecej za coś firmowego i byc z tego zadowoly niż potem kląć na bubel.[/quote]
Ja mam takie black clear i nic nie paruje, wyglądają i świecą super. Nie mam na co narzekać.