Cofanie się paliwa, zawór zwrotny i jego wymiana
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kąt początku wtrysku jest faktycznie przestawiony pokazuje wartość 16-18 dzisiaj się z tym pobawie. mam nadzieje, że to jest to bo inaczej pozostaje tylko pompa do regeneracji.
Ustawienie kąta wtrysku nic nie dało.
Ustawienie kąta wtrysku nic nie dało.
Ostatnio zmieniony ndz paź 11, 2009 10:53 przez Pitekz, łącznie zmieniany 1 raz.
W 100% się z tym zgadzam, u siebie wymieniłem wszystko i dalej były bąble,antojuja pisze:b. czesto wine za powietrze w wezyku ponosi podgrzewacz na filtrze paliwa, sa tez takie przypadki ze wine ponosi smok w zb. paliwa
dopiero jak zmieniłem ORING pod podgrzewaczem spokój.
MK3 Variant GT - 1.9 TDI 1Z + Chip
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=237308
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=237308
- krzysbiker
- Mały gagatek
- Kontakt:
krzysbiker, no przecież nie w piekarni W każdym sklepie typu cześci zamienne do samoch. ciężarowych typu Scania ,Volvo .Jelcz. ,Lublin . Jest mnóstwo oringów . .kupujesz kilka rozmiarów i już .Albo demontujesz zawór i do sklepu ! Tam Ci dobiorą i wszystko . Koszt oringa to 0,60-2,50 PLN.krzysbiker pisze:kolego gdzie takie cos kupiłes?
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Witam mam podobny problem z moim golfikiem TDI gdyz jak autko jest zimne to pali od strzała ale jak juz troche sie zagrzeje to czasem ma problem z odpalenie w sumie to czasem mozna go długo krecić a on nic dopiero po wyjęciu z filtra tego niby podgrzewacza i zalaniu filtra ropą autko odpala . Prosze o pomoc!!!
- krzysbiker
- Mały gagatek
- Kontakt:
Panowie ale to moje tdi to jest golf IV 90 KM silnik AHL chyba i kupiłem ostatnio filtr do tego modelu w intercarsie za ok 80 zł filtr jest firmy bosch ale z tego co zauwazyłem ze ostatnio jak jest ciepło to nawet dolewanie paliwa do filtra nie pamaga dopiero jak postoji dłuzszy czas to odpala od kopa tak ze zaczynam sie w tym gubić:(
[ Dodano: 01 Lip 2010 17:48 ]
a kolego powiedz mi jeszcze czym zakorkować ten filtr ??
[ Dodano: 01 Lip 2010 17:48 ]
a kolego powiedz mi jeszcze czym zakorkować ten filtr ??
Lukaszhp2, a może AGR Jak nie wiesz to chociaż podaj rocznik i miesiąc produkcji Co do filtra to raczej ty masz coś z kontem wtrysku z tego co piszesz . Bo ci nie chce palic na ciepłym . Należało by podpiąć go do VAGA i posprawdzać wszystko zamiast wymieniać podzespoły . Moze napisz lepiej w twojej grupie regionalnej kto ci posprawdza .Mają chłopaki kabelki to i na pewno pomogą za kilka piwPanowie ale to moje tdi to jest golf IV 90 KM silnik AHL chyba
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!