problem z hamulcami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z hamulcami
Witam!!! mam problem z moim golfem 1,8. po wymianie klocków hamulcowych pedał hamulcowy jest twardy jednakże gdy odpale silnik pedał wpada do spodu. pierwszą rzecza jaką zrobiłem to odpowietrzenie całego układu hamulcowego i niestety nie pomogło. samochód został odprowadzony do mechanika który stwierdził ze pompa hamulcowa jest niesprawna . po wymianie pompy problem jednak pozostał i nawet on nie potrafi znaleść usterki, cały układ został przejżany nie ma nigdzie najmniejszego wycieku. nie wiem co w nim siedzi wymienił mi nawet płyn hamulcowy.
Ostatnio zmieniony sob paź 10, 2009 13:24 przez johnyy5, łącznie zmieniany 1 raz.
johnyy
pompy nie wysiadają od wymiany klockówjohnyy5 pisze:który stwierdził ze pompa hamulcowa jest niesprawna
Zastanawiam się czy dobrze zrobiłeś odpowietrzanie. Jesli masz system abs to robi się to na włączonym zapłonie. Do tego jeszcze http://www.vag-com.pl/odpowietrzanie-pompy-abs.htm Posprawdzaj czy zbiorniczek jest zakręcony i szczelny.