GOLF III 1.9 TD AAZ
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Pabloss, wcale nie powoduje zwiększonego zużycia paliwa. seryjny AAZ jest mułem i trzeba mu mocno deptać, żeby jechał. Jak się zmieni kilka rzeczy to jeździ się zupełnie inaczej - w innym zakresie obrotów i nie trzeba deptać do końca.
Tak, TDI pali mniej, ma nieco inne przelozenia i moment jest dostepny na nizszych obrotach niz w TD
Tak, TDI pali mniej, ma nieco inne przelozenia i moment jest dostepny na nizszych obrotach niz w TD
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
tutaj sie nie zgodze. Miałem przyjemność pokatać VW PASSAT 1.9TDi 2003rokzex pisze:szybciej to benzyniakiem od świeteł do świateł to napewno.
Ale na dalsze odległości to już wszystko zależy od kierowcy. Umiejętności ponad wszystko
130KM. A także BMW 3 2.0 benzyna 130KM 2004rok
i różnica jest. Jak bym miał takiego passata nigdy bym nie zamienił go na tego benzyniaka BMW
Passat zbiera sie już przy 1500 obrotów bardzo ładnie
Zaś BMW trzeba kręcić ładnie, i nie ma takiego buta
[ Dodano: Pią Lut 10, 2006 09:38 ]
może te BMW miało nawet pare koni więcej tak sobie teraz przypominam
ja takze jestem szczesliwym posiadaczem trójeczki z AAZ (od jakichs 2 miesiecy). wczesniej mialem dwójke 1.6 benzynke, wydaje mi sie ze II szła lepiej, ale za to trójką jezdzi mi sie zdecydowanie lepiej na razie u siebie wymienilem tylko sprzegło (a okazalo sie pozniej ze wystarczyło zmienic pierdołe) na dniach olej, przeczyszczenie hamulców i wio
Witam,pasiak pisze:czemu nikt nie wspomniał o takim czymś jak śruba na wale ?? przy wymianie rozrządu często odkręcana i "zakręcana"(przez pseudo mechaniorów) jak ją raz odkręcisz to kupuj drugą odrazu bo klin na wale zetnie i konsekwencje będą straszne
Jestem kompletnym nowicjuszem, jakiś rok temu kupiłem III 1.9 td i niewiem czy nie stało mi się to co w cytacie. Raz myślałem że spadł mi tylko pasek ( ten od alternatora) w czasie naprawy okazało się że "jakiś" klin się zerwał i trzeba wymienić (jakiś koło zębate ). Po jakiś 4 tys.- to samo, ścięty klin na tym kole zębatym i znów wymiana- teraz boje się jeździć swoim samochodzikiem w dalsze trasy z obawą że znów się zetnie ten klin. Prosze o porade i jak ewentualnie pouczyć mechanika żeby zrobił to w końcu jak należy.
Ps.''Sorki za nie profesjonalne słownictwo"
Ja wymieniałem koło pasoew i sróbę i kosz tyniósł mnie 150 zł. Ale piszcie co zmieniacie w swoich AAZ aby mieć więcej koników do dyskpzycji !!!! Rozmawiałe z mechanikim do którego zawsze jeżdżę i powiedzieł że bezinwestycyjnie jest jeden sposób na podniesienie mocy silnika nawet o 10 KM a mianowicie rególacja na pompie paliwa czyli nic innego jak podanie większej dawki paliwa co powiedział ze wiąże się ze wzrostem spalanie o około 1 l /100 km.
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Pabloss, czytaj to co Michnik, pisze. To wszystko prawda Da sie sporo urwać z przyśpieszenia. Auto jest nie do poznania, ale tylko jeżeli wszystko jest odpowiednio wyregulowane. Spalanie nie powinno wzrosnąć, a czasami nawet nieco spada przy spokojnej jeździe. Co do samego zwiększania dawki jak chce zrobić Twój mechanik to nie ma większego sensu, bo wtedy wlasnie moze wzrosnac spalanie i będzie mocniej dymił... Ciśnienie + paliwo + intercooler (na początku można pominąć) + właściwa regulacja i będziesz miał więcej niż te 10 koni
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
OOO to miłe co piszecie. Na początek nieświadomie ale jednak pozbyłem sie katalizatora i nie mam go hehhee , więc teraz czas na resztę. O co chodzi z ciśnieniem czy o ciśnienie wtrysku paliwa ????? a co z turbiną przecież ona jest napędzana spalinami więc co z nią czy da sie coś zrobić (tylko nie piszcie ze mam wymienic na lepszą) a intercooler jaki kupić i czy montaż jest skomplikowany ?????