to masz problem,oddaj auto w dobre ręcemaster072 pisze: Tak ani jeden ani drugi kluczyk nie odpala auta .
Programowanie immobilizera
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
bez diagnozy itd. sprawa trudna do rozwiązaniamaster072 pisze:czyli co mu w koncu jest wystarczy tylko zaprogramowac kluczyk czy to moze cos powazniejszego ??
[ Dodano: 13 Paź 2009 21:12 ]
sprawdź może kostki licznika (kontakt spray)
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
podłanczałem pod komputer i był bład z immobilizerem ale po usunieciu pojawiał sie ponownie.norek111 pisze:bez diagnozy itd. sprawa trudna do rozwiązania
A jak bym np. odpiąl akumulator na jakies 20 min moze to cos da.
a jak nie to jutro zaciagne go na warsztat .
[ Dodano: 13 Paź 2009 21:15 ]
a gdzie mam znaleźć te kostki licznika ?
- Andrzej32
- Ma gadane
- Kontakt:
Odepnij akumulator na noc i rano zobaczysz.Mysle że bez magika od elektroniki moze sie nie obejść.Mi tak auto czasem gasło.Powypinałem wtyczki potraktowałem kontaktem i od tamtej pory jest ok Coś musiało nie mieć styku dobregomaster072 pisze:podłanczałem pod komputer i był bład z immobilizerem ale po usunieciu pojawiał sie ponownie.norek111 pisze:bez diagnozy itd. sprawa trudna do rozwiązania
A jak bym np. odpiąl akumulator na jakies 20 min moze to cos da.
a jak nie to jutro zaciagne go na warsztat .
[ Dodano: 13 Paź 2009 21:15 ]
a gdzie mam znaleźć te kostki licznika ?
Ostatnio zmieniony wt paź 13, 2009 21:21 przez Andrzej32, łącznie zmieniany 2 razy.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=501684
czyli magik jesteśAndrzej32 pisze:Mysle że bez magika od elektroniki moze sie nie obejść.Mi tak auto czasem gasło.Powypinałem wtyczki potraktowałem kontaktem i od tamtej pory jest ok Coś musiało nie mieć styku dobrego
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
Panowie chcąc przełożyć pastylkę z kluczyka zapasowego do scyzoryka poniosłem porażke - pękła. Teraz chce kupić same transpondery (ze dwa od razy) i zaporgramować je Vagiem. Jak to zrobić jest opisane, ale nie mam kodu (auto sprowadzane z zagranicy). Czy jest jakas opcja wydostania kodu? Widzialem że w gre wchodzi zczytanie z licznika ale skad ja wezme numer dealera i ten drugi???
Czy jak zgłosze się do serwisu VW/Audi to mi podadzą ten kod?? Ile taka przyjemność może mnie kosztować?? Samo uzyskanie kodu PIN, bo kluczyk sobie sam zaprogramuje, grot dorobie z surówki gdzies na miescie za kilka groszy i byłoby cacy.
Pozdrawiam
Czy jak zgłosze się do serwisu VW/Audi to mi podadzą ten kod?? Ile taka przyjemność może mnie kosztować?? Samo uzyskanie kodu PIN, bo kluczyk sobie sam zaprogramuje, grot dorobie z surówki gdzies na miescie za kilka groszy i byłoby cacy.
Pozdrawiam
Wydechy do każdego auta robione na zamówienie - profesjonalne podejście MTG (Płock)
Wyciąganie wgnieceń bez lakierowania (Płock)
VW Golf MK3-> Audi A3-> VW Touareg
Wyciąganie wgnieceń bez lakierowania (Płock)
VW Golf MK3-> Audi A3-> VW Touareg