.:mk2:. światło wstecznego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jedyne co musisz zrobić to ściągnąć kostkę z czujnika przeczyśćić papierkiem ściernym konektorki przeczyściś wsówki na czujniku i powinno być oki- mżesz użć WD40 nic sie nie stanie ponieważ on odparowuje a przy okazi usówa zanieczyszczenia osad itp.
Jeśli to nie pomoże to wymień czujnik bo pewnie styki już nie zwierają.
Jeśli to nie pomoże to wymień czujnik bo pewnie styki już nie zwierają.
To nie jest CZUJNIK tylko WŁĄCZNIK światła wstecznego...Gdy kupiłem swojego GOLFA to miałem problem ze światłami cofania, czasami się właczyły a czasami nie, czyściłem styki i też nic nie dało, aż pewnego dnia wykręciłem go od skrzyni, wlałem benzynę EKSTRAKCYJNĄ do pojemniczka, zanurzyłem wyłącznik, ruszałem nim, tak żeby ze środka wydobył się cały syf, później go wyciągłem, wysuszyłem, nalałem kilka kropel oleju i śmiga jak nowy do dziś. Może ta porada się komuś przyda...Pozdrawiam
No i właśnie o takie coś mi chodziło żeby zrobić z tym włącznikiemRafał G2 pisze:To nie jest CZUJNIK tylko WŁĄCZNIK światła wstecznego...Gdy kupiłem swojego GOLFA to miałem problem ze światłami cofania, czasami się właczyły a czasami nie, czyściłem styki i też nic nie dało, aż pewnego dnia wykręciłem go od skrzyni, wlałem benzynę EKSTRAKCYJNĄ do pojemniczka, zanurzyłem wyłącznik, ruszałem nim, tak żeby ze środka wydobył się cały syf, później go wyciągłem, wysuszyłem, nalałem kilka kropel oleju i śmiga jak nowy do dziś. Może ta porada się komuś przyda...Pozdrawiam
Ale jak widać kolega prościej i jaśniej to opisał niż ja