konkretnie zmiana koloru zegarów
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- wojju
- Mały gagatek
- Kontakt:
konkretnie zmiana koloru zegarów
helo , diody najlepiej kupic na allegro bo przynajmniej u mnie w najblizszym sklepie elektronicznym diody sa dosc drogie, folia to sa kolorowe okladki na jakies papiery ze sklepu papierniczego, ale jesli chodzi o zamiane tej zielonej foli na niebieska w podswietleniu od gory zegarow to slabo wychodzi, lepiej zrobic to diodami albo swiatleko UV, z foli wychodzi super efekt na podswietleniu wyswietlaczy przebiegu, ja nie mialem czerwonej okladki i dla jaj tylko zeby sprawdzic co wyjdzie wycialem z opakowania herbaty saga :] i wyszlo tak ze zostawiam to na sadze :
a biale tarcze lepiej samemu sobie wydrukowac i wyciac i niz plaic komus za to
pozdro
a biale tarcze lepiej samemu sobie wydrukowac i wyciac i niz plaic komus za to
pozdro
Ostatnio zmieniony sob mar 15, 2008 22:38 przez wojju, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdradzilem VW na rzecz ... , z obawy przed linczem nie podam marki :D
Moja perelka MK3 GTD (sprzedana) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=46338
Moja perelka MK3 GTD (sprzedana) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=46338
- czykryszard
- Mały gagatek
sLucas10 pisze:A zkąd można wytrzasnąć zdjęcia tarcz zegarów o odpowiedzniej wielkości do Mk III
> > > www.rydzu.pl
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam.
Wnioskujac to wszystko co przeczytalem na temat zmiany oswietlenia "zegarow" w tym jak i w innych tematach, wystarczy zakupic komplet zarowek w kolorze nas interesujacym ( np takie jak te --> http://www.moto.allegro.pl/item31917085 ... radia.html )
oraz dociac pasek z folii w kolorze nas interesujacym (zadna specjalistyczna folia tylko kawalek "smiecia" w kolorze nas zadowalajacym:))
Gdy juz zgromadzimy te wszystkie rzeczy, wystarczy je wymienic z tymi ktore znajduja sie w naszych predkosciomierzach i pozostaje nam cieszyc sie "porazajacym" efektem
Czyz mam racje? Jezeli sie myle np w wybiorze rodzaju zarowek bo wiem ze w liczniku sa zarowki z takimi gumkami ale wydaje mi sie ze zwykle zaroweczki mozna wcisnac w te gumki i bedzie ok albo w jakiejs innej sprawie prosze o szybka pomoc
Pozdrawiam i dziekuje
[ Dodano: 05 Mar 2008 21:16 ]
Witam
a wiec postanowilem tez zmienic sobie kolor licznika a ponizej przedstawiam efekty... moze zdjecia nie sa rewelacyjnej jakosci ale to co trzeba to widac... pozdrawiam
Efekt koncowy naprawde super choc moze zdjecia do konca go nie oddaja... dodam jeszcze ze predkosciomierz byl oswietlany 2 zarowkami... teraz sa tam 4 diody 5mm 12v natomiast vdo zostalo zastapiane kawalkiem teczki biurowej efekt widoczny na zdjeciach pozdrawiam wszystkich w razie pytan chetnie odpowiem
Wnioskujac to wszystko co przeczytalem na temat zmiany oswietlenia "zegarow" w tym jak i w innych tematach, wystarczy zakupic komplet zarowek w kolorze nas interesujacym ( np takie jak te --> http://www.moto.allegro.pl/item31917085 ... radia.html )
oraz dociac pasek z folii w kolorze nas interesujacym (zadna specjalistyczna folia tylko kawalek "smiecia" w kolorze nas zadowalajacym:))
Gdy juz zgromadzimy te wszystkie rzeczy, wystarczy je wymienic z tymi ktore znajduja sie w naszych predkosciomierzach i pozostaje nam cieszyc sie "porazajacym" efektem
Czyz mam racje? Jezeli sie myle np w wybiorze rodzaju zarowek bo wiem ze w liczniku sa zarowki z takimi gumkami ale wydaje mi sie ze zwykle zaroweczki mozna wcisnac w te gumki i bedzie ok albo w jakiejs innej sprawie prosze o szybka pomoc
Pozdrawiam i dziekuje
[ Dodano: 05 Mar 2008 21:16 ]
Witam
a wiec postanowilem tez zmienic sobie kolor licznika a ponizej przedstawiam efekty... moze zdjecia nie sa rewelacyjnej jakosci ale to co trzeba to widac... pozdrawiam
Efekt koncowy naprawde super choc moze zdjecia do konca go nie oddaja... dodam jeszcze ze predkosciomierz byl oswietlany 2 zarowkami... teraz sa tam 4 diody 5mm 12v natomiast vdo zostalo zastapiane kawalkiem teczki biurowej efekt widoczny na zdjeciach pozdrawiam wszystkich w razie pytan chetnie odpowiem
Ostatnio zmieniony śr mar 05, 2008 22:32 przez THOM_ASS, łącznie zmieniany 2 razy.