Ssanie golf II 1.6D
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ssanie golf II 1.6D
mam koledzy pytanko czy te wajche od ssania to sie wyciaga i jezdi z wyciagnieta dopoki auto sie nie rozgrzeje czy ja sie tylko uzywa do odpalania na mrozie?
no moj tez dobrze pali tak sie tylko chcialem upewnic do czego ta wajcha:)arwam pisze:ja go nie używam w temperaturach wyższych niż -20*C. nie ma takiej potrzeby silnik pali na sztych
teraz mam drugie pytanie przy zmianie biegow auto lekko mi szarpie, podczas ruszania z I silnik jakby lekko drzal, rzucal sie przed ruszeniem, podczas schamowywania czuc taki wyrazny spadek obrotow ale auto nie gasnie, czy to moze miec cos wspolnego z dawka paliwa? jak w tych autach to sie sprawdza?
dodam ze posuszki silnika mam zdrowe a sprzeglo bylo wymieniane - to tak apropo tych szarpan:)
Ostatnio zmieniony pn sie 03, 2009 12:12 przez Itor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
w zasadzie to są 3 główne poduszki, tak jak opisałeś, ale są także jeszcze dwie małe poduszki po dwóch stronach belki gdzie przykręca się przednią poduszkę silnika (główną) ale te poduszki a raczej gumy, to sie rzadko wymienia, najczęściej siada poduszka pod skrzynią (szarpanie przy ruszaniu i odejmowaniu gazu) i przednia, także dająca znać o sobie podczas ruszania i odejmowania gazu
Komplet poduszek kupisz w cenie ok. 100-120zł...
Przednia poducha: Poducha pod skrzynią:
Poducha tylna: Poduchy przedniej belki:
Komplet poduszek kupisz w cenie ok. 100-120zł...
Przednia poducha: Poducha pod skrzynią:
Poducha tylna: Poduchy przedniej belki:
Witam mam pytanie bo wlasnie mam tez ten silnik 1.6GTD w dwojce i tak wogole pierwszy raz mam diesela, i wiem ze jak ssanie sie odciaga to powinny wzrastac obroty a tu nic. Czy tak mam być? czy to ssanie jest zepsute, czy w jakis dziwny sposob dostarcza tam paliwo? bo obroty sa niskie przy odpalaniu, a normalnie po rozgrzaniu jest ok o co chodzi z tym ssaniem?
Rafi
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
koziolr, czemu nie czytasz tematu ??
u Ciebie najwyraźniej nie wzrastają i jest ok
czyli w jednym modelu oboty wzrastają po podciągnięciu w innym zaś nie !twromek pisze:I tak na ścisłość, nie jest to ssanie tylko głównie przyspieszacz kąta wtrysku, nie wszystkie pompy zwiększały dawkę gdy wajcha była wyciągnięta.
u Ciebie najwyraźniej nie wzrastają i jest ok
To_mas
można to po czyms poznac ze u mnie np. nie wzrastają i tak ma być? możesz mi coś więcej wytłumaczyć na temat tego przyśpieszacza kąta wtrysku? bo jestem zielony
można to po czyms poznac ze u mnie np. nie wzrastają i tak ma być? możesz mi coś więcej wytłumaczyć na temat tego przyśpieszacza kąta wtrysku? bo jestem zielony
Ostatnio zmieniony pn paź 19, 2009 23:45 przez koziolr, łącznie zmieniany 1 raz.
Rafi
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Jeżeli była regulacja wydatku szczątkowego to obroty wzrastały
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;