Fabryczny alarm - duży problem !
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Fabryczny alarm - duży problem !
Witam.
Mam problem z fabrycznym alarmem w moim Golfie. Sprawa wygląda tak:
- po otwarciu auta pilotem przy otwartych drzwiach kierowcy auto zamyka się samo po chwili,
- auto stoi zamknięte i bez powodu włącza się alarm, po chwili wyłącza się sam,
- po otwarciu drzwi nie zawsze zapala się czerwona lampka w drzwiach kierowcy i lampki oświetlające wnętrze,
- jak zamykam auto pilotem czasem nie mrugną kierunkowskazy ale mruga diodka w drzwiach kierowcy
Jak rozwiązać ten problem - proszę o rady.
Pozdrawiam.
Mam problem z fabrycznym alarmem w moim Golfie. Sprawa wygląda tak:
- po otwarciu auta pilotem przy otwartych drzwiach kierowcy auto zamyka się samo po chwili,
- auto stoi zamknięte i bez powodu włącza się alarm, po chwili wyłącza się sam,
- po otwarciu drzwi nie zawsze zapala się czerwona lampka w drzwiach kierowcy i lampki oświetlające wnętrze,
- jak zamykam auto pilotem czasem nie mrugną kierunkowskazy ale mruga diodka w drzwiach kierowcy
Jak rozwiązać ten problem - proszę o rady.
Pozdrawiam.
-
- Forum Master
-
- Forum Master
Proponuję samemu to zrobić. Trochę trzeba czasu poświęcić ale wymiana mikrostyku jest prosta. A koszt to około 6zl za mikrostyk.
Tu jest opisana wymiana mikrostyku
[ Dodano: 20 Paź 2009 00:54 ]
TU JEST DUŻO LEPIEJ TO POKAZANE z TEGO JA KORZYSTAŁEM jak u siebie to robiłem.
Tu jest opisana wymiana mikrostyku
[ Dodano: 20 Paź 2009 00:54 ]
TU JEST DUŻO LEPIEJ TO POKAZANE z TEGO JA KORZYSTAŁEM jak u siebie to robiłem.
Ostatnio zmieniony wt paź 20, 2009 00:52 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy całe zamknięte to nikt CI gwarancji nie da, proponuje zawsze przejść się dookoła i posprawdzać, zawsze bezpieczniej, a co do alarmu fabrycznego to działa ona przy otwarciu maski i możliwe, że drzwi też, nie jestem pewnie, ochrony wnętrza nie ma, więc dużo by i tak nie pomógł, jedynie to tylko dla niewtajemniczonych dioda może straszyćbaca7 pisze:Jeszcze jedno pytanie - czy po zamknięciu auta pilotem jeśli nie mrugną kierunkowskazy a auto całe się zamknie i miga dioda w drzwiach kierowcy to alarm jest aktywny czy nie?
-
- Forum Master
dodam tylko że oryginalny mikrostyk, hermetyczny SAIA-BURGESS można kupić TU V4NSUL. jest trochę droższy ale chyba warto bo ja pół roku temu wymieniałem u siebie, wstawiłem tani zamiennik nie hermetyczny i już go szlag trafił. teraz czeka mnie kolejna wymiana
-
- Forum Master
no nie wiem czy nie ma sensu. ten, który był w zamki od początku wytrzymał 5 lat potem wymieniłem na zwykły za kilka złotych z allegro i wytrzymał pół roku. teraz żałuję że nie kupiłem od razu oryginalnego za 30zł bo by na pewno wytrzymał kilkakrotnie dłużej a tak czeka mnie kolejna rozbiórka (nie warta oszczędzonych 20 złotych)