Stukający przegub
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stukający przegub
Witam, mam taki problem podczas ruszania i hamowania stuka mi przegub. Da się jakoś sprawdzić czy to przegub zewnętrzny czy wewnętrzny bo nie chce wymieniać niepotrzebnie obu, albo który jest bardziej prawdopodobny?
Jesteś na 100% pewien, że to przegub? Dosłownie dzisiaj byłem u mechanika, bo też mi coś waliło przy ruszaniu i hamowaniu, nieraz nawet przy skręcie na lekkich dziurach. Zeszliśmy do kanału i dawaj szukać przyczyny. Przyznam, że z początku myślałem, że to poducha pod silnikiem, ale to nie to. Zaczęliśmy szarpać za różne elementy i okazało się, że wahacz nie był dokręcony. Nie wiem, jak to się stało. Być może śruby same się poluźniły. 30 minut szukania przyczyny, 20 minut koleś siedział jeszcze w kanale i sprawdzał, czy gdzieś indziej nie ma luzów. Zapłaciłem za jego czas 30zł i w golfie nastała cisza.
Ostatnio zmieniony pt paź 02, 2009 17:23 przez carrion, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
Re: Stukający przegub
Miałem to samo, generalnie na łukach stukało, po prostej była cisza, stawiam ze na 98% przegub...
-
- Nowicjusz
ja mam podobny problem:/
terkotanie tak jakby z lewej strony ale tylko na biegu jak wiecej gazu to chałasuje bardziej no i przy zakręcie w prawo gdy ciężar na lewo idzie ale znowu. A na luzie jest cisza co to może być?
1. wymienilismy juz opony, poźniej felgi z zimowymi oponami zalożyliśmy
2. jeszcze wczesniej skrzynie biegów bo mychanicy stwierdzili ze to łożyska w skrzyni:/
3. łożyska tez wymienione
4. ...... nie wiadomo co dalej..???:((
wspomożcie prosze:)
terkotanie tak jakby z lewej strony ale tylko na biegu jak wiecej gazu to chałasuje bardziej no i przy zakręcie w prawo gdy ciężar na lewo idzie ale znowu. A na luzie jest cisza co to może być?
1. wymienilismy juz opony, poźniej felgi z zimowymi oponami zalożyliśmy
2. jeszcze wczesniej skrzynie biegów bo mychanicy stwierdzili ze to łożyska w skrzyni:/
3. łożyska tez wymienione
4. ...... nie wiadomo co dalej..???:((
wspomożcie prosze:)