Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Mam pytanie związane z oryginalnym radiem vw - czy wraz z odłączeniem akumulatora automatycznie kasuje się kod radia? Czy za każdym odłączeniem aku, trzeba wprowadzać kod?
Będę wdzięczny za pomoc
Marcin
Kod radia
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
Mam bete taką jak na zdjęciu poniżej. Po odpięciu aku radio zapytało o kod ale wystarczyło włączyć zapłon kluczykiem i radio pięknie się uruchamia kodu nie mam
Co ciekawe ja cana też nie powienienem mieć bo rocznik auta 99. Jak podpiąłem radio do innego auta to prosi o kod nie da sie uruchomić. Gdzieś kiedyś czytałem że jest taka opcja że radio nie prosi o kod po odłączeniu zasilania pod warunkiem że jest w aucie w którym to radio zostało fabrycznie założone ale jak to bez cana działa
Co ciekawe ja cana też nie powienienem mieć bo rocznik auta 99. Jak podpiąłem radio do innego auta to prosi o kod nie da sie uruchomić. Gdzieś kiedyś czytałem że jest taka opcja że radio nie prosi o kod po odłączeniu zasilania pod warunkiem że jest w aucie w którym to radio zostało fabrycznie założone ale jak to bez cana działa
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 22:29 przez Kavior, łącznie zmieniany 2 razy.
Bzdura... albo ktoś Ci naopowiadał ciekawych historii...mateo86 pisze:gdy zmieniałem akumulator i odpiołem najpierw "-" a potem "+" i po wymianie najpierw plus a potem minus to nie musiałem wpisywac kodu do radia
Radio musi się łączyć ze sterownikiem auta przez któreś z wejść na kostce ISO, ale nie na tej z zasilaniem, ani nie tej gdzie głośniki, tylko na tych trzech drobniejszych wyżej... masz tam wyjście do zmieniarki do wzmacniacza itp.
Ostatnio zmieniony czw paź 22, 2009 07:54 przez -=ren=-, łącznie zmieniany 1 raz.