Tablica rejestracyjna
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Tablica rejestracyjna
Witam. Mam mały problem odnośnie przedniej tablicy rejestracyjnej. Czytałem ustawy o tablicy z przodu, ale chodzi mi o sytuację w której mam z przodu zamonotawną rejestrację o mniejszych wymiarach.
O taką:
http://img269.imageshack.us/img269/9105/p1140101.jpg
Co mi grozi w razie uznania przez policjanta że jest ona nie prawidłowa i uzna, że nie mam żadnej z przodu.
Czy w momencie przykręcenia normalnej uniknę ewentualnej kary?
O taką:
http://img269.imageshack.us/img269/9105/p1140101.jpg
Co mi grozi w razie uznania przez policjanta że jest ona nie prawidłowa i uzna, że nie mam żadnej z przodu.
Czy w momencie przykręcenia normalnej uniknę ewentualnej kary?
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 22:46 przez truckman, łącznie zmieniany 1 raz.
Dlatego lepiej wozić, zawsze jak się trafi na wrednego to chociaż te 100 zł za przegląd do przodumettenos pisze:to gliniarz ma prawo dodatkowo zatrzymać dowód rejestracyjny
Duża stawka jak na drobny element wizualny. Za dużo jeżdżę.mettenos pisze:jeden zastosuje pouczenie a inny postępowanie mandatowe
A jak jest z postojem. Tzn jak auto sobie stoi np. na parkingu przy chodniku to policjant widząc taką rejestrację może mi wystawić mandat jeśli auto stoi a nie jeździ? Chyba na postoju mogę sobie zmienić?
Chyba 20zł...truckman pisze:chociaż te 100 zł za przegląd do przodu
No postoju to możesz założyć sobie nawet KOŁO FORTUNY...truckman pisze:Tzn jak auto sobie stoi np. na parkingu przy chodniku to policjant widząc taką rejestrację może mi wystawić mandat jeśli auto stoi a nie jeździ? Chyba na postoju mogę sobie zmienić?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
mandatu nie może wystawić, gdyż aby zachodziła przesłanka do tego sprawca musi zostać zatrzymany "na gorącym uczynku wykroczenia", natomiast może z tego tytuł sporządzić notatkę dla sekcji wykroczeń, która może wysłać/wystawić ci wezwanie do stwiennictwa w jednostce celem złożenia wyjaśnień, musisz wiedzieć że dopuszczony pojazd do ruchu powinien posiadać tablice - nawet jak stoi na parkingu czy chodniku - to jest miejsce publuczne, straż miejska często holuje pojazdy parkujące a nie mające tablic, w garażu możesz sobie robić co ci się podobatruckman pisze:A jak jest z postojem. Tzn jak auto sobie stoi np. na parkingu przy chodniku to policjant widząc taką rejestrację może mi wystawić mandat jeśli auto stoi a nie jeździ? Chyba na postoju mogę sobie zmienić?
Możliwe Akurat podałem cenę za przegląd co roczny, nie wiedziałem że w takim wypadku wystarczy taki za 20bongo pisze:Chyba 20zł...
Trudno... przepisów się nie zmieni. Szkoda bo taka tablica dodała by charakteru na US front, a z tego co widze więcej minusów.
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 22:43 przez truckman, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
bongo, a skąd wziąłeś kwotę 20 zł??? to po pierwsze a po drugie wcale tak nie musi być jak mówisz z tym kołem fortuny
EDIT: bongo sorry ale nie doczytałem, myślałem że chodzi ci o "cenę" MKK a to chodzi o cenę na stacji diafnostycznej
EDIT: bongo sorry ale nie doczytałem, myślałem że chodzi ci o "cenę" MKK a to chodzi o cenę na stacji diafnostycznej
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 22:47 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
Zgadza się.Ale nie popadajmy w skrajnościmettenos pisze:musisz wiedzieć że dopuszczony pojazd do ruchu powinien posiadać tablice
Wystarczy żeby Panowie W Niebieskich Mundurkach przyczaili się w sobotę w okolicach popularnych kościołów.9.99% samochodów ma tablice typu:
Droga do raju...
Młoda Para
Już po chłopie...
I.T.D...