Spryskiwacze reflektorów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Aroboss
Nowicjusz
Nowicjusz

Spryskiwacze reflektorów

Post autor: Aroboss » czw paź 22, 2009 08:20

Witam,
pojawił sie u mnie następujący problem:
gdy spryskuje szyby prawa manetką (w pozycji zero) ciągnąc ją do siebie spryskuję szyby płynem i automatycznie działają spryskiwacze reflektorów (wcześniej tak nie było)
Reflektory wcześniej spryskiwały sie wtedy gdy manetka z prawej strony była w przesunęta raz w górę (tzn wtedy wycieraczki działały na czujnik deszczu)

Co sie stało ze przy dłuższym spryskiwaniu szyby w pozycji zero sprysują sie także automatycznie reflektory ????
proszę o wypowiedz :D

Awatar użytkownika
maryjan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: maryjan » czw paź 22, 2009 08:59

Aroboss pisze:Co sie stało ze przy dłuższym spryskiwaniu szyby w pozycji zero sprysują sie także automatycznie reflektory ????
Dokładnie po 3 sekundach i warunkiem są zapalone światła mijania.

To standrad a nie ulepszenie.

Pozdrawiam i szerokości.

Dziki

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw paź 22, 2009 09:42

Raczej normalne działanie...albo wcześniej coś było nie tak i teraz się naprawiło lub jakieś niedopatrzenie z Twojej strony:)

Aroboss
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Aroboss » pt paź 23, 2009 11:17

Rozumiem, że zawsze po dłuższym sprykiwaniu szyby (powyżej 3 sekund) będą sie również spryskiwać reflektory, musiałem wcześniej nie zwrócić uwagi. To w takim razie ktoś nie pomyślał, bo nie zawsze chce spryskiwać reflektory a nie bede gasił świateł zeby sobie spryskac przednią szybe :chytry:
dzięki za odpowiedzi :)
pozdrooo

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt paź 23, 2009 11:39

Aroboss pisze:nie zawsze chce spryskiwać reflektory
możesz używać spryskiwacza w 1-2s cyklach, wtedy spryski na reflektorach nie zaskoczą i oszczędzisz trochę płynu:) Ja tak robię pomimo, że nie mam sprysków na światełkach...jakieś takie przyzwyczajenie;)

Awatar użytkownika
maryjan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: maryjan » pt paź 23, 2009 16:12

Qto pisze:możesz używać spryskiwacza w 1-2s cyklach, wtedy spryski na reflektorach nie zaskoczą i oszczędzisz trochę płynu:) Ja tak robię pomimo, że nie mam sprysków na światełkach...jakieś takie przyzwyczajenie;)
To nie takie łatwe bo po trzech krótkich "pociągnięciach" i tak załącze sie spryski reflektorów... ot taki cwanzig

Dziki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”