[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
witam, ja mam taki problemik...
zamontowałem sobie zegary z obrotkiem, dociągnąłem przewód do alternatora i mam zagwostkę...gdzie to podłączyć? czy ktoś mógłby jakoś precyzyjnie wyjaśnić...może jakieś zdjęcia? :>
na obudowie alternatora jest napisane w jednym miejscu "W" ale nie mam tam zadnego wyprowadzenia :/
pomóżcie
zamontowałem sobie zegary z obrotkiem, dociągnąłem przewód do alternatora i mam zagwostkę...gdzie to podłączyć? czy ktoś mógłby jakoś precyzyjnie wyjaśnić...może jakieś zdjęcia? :>
na obudowie alternatora jest napisane w jednym miejscu "W" ale nie mam tam zadnego wyprowadzenia :/
pomóżcie
zamocowałem go w białej wtyczce (mam zegary na dwa wtyki) dokładnie w miejscu gdzie jest ten wystający zatrzask...tam bodajże powinna być podpięta klema 1, która idzie do obrotomierza (poprawcie mnie proszę jeśli się mylę )
możesz zrobić fote alternatora od strony styków? prośba nadal akutalna...
pozdr.
możesz zrobić fote alternatora od strony styków? prośba nadal akutalna...
pozdr.
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
wiązka powinna być taka sama wedlug mnie bo ekonomizer ma podłączony wężyk od podciśnienia, czy to będzie licznik z MFA czy licznik z ekonomizerem ze wskazówkąCzy wiązka od licznika z ekonomizerem bez obrotomierza jest inna niż wiązka od licznika bez ekonomizera?
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
wszystko juz było...pewnie masz silnik 1,3?Bzyq86 pisze:Witam , mam mały problem bo mam golfa rocznik 86' w benzynie i zwyklłe zegary z zaślepką, podpinanie na dwie kostki i index-em 935, czy wogóle istnieje możliwość aby wstawić w nim licznik z obrotomierzem gdyż nie moge znaleść obrotomierza z takim indexem, co mam zrobić ??
obrotomierz nie ma indeksu, a predkosciomierz owszem.
cieżko dostać pełny zestaw zegarów z obrotomierzem z tej wersji ale zawsze mozesz kupić z innym indeksem i przełożyć swoj stary predkościomierz do nowych zegarów.
aby obrotomierz zadziałał bedzie Ci potrzebny sygnał z cewki (znajedziesz wszystko w poprzednich postach) - o ile nie jest doprowadzony do kostki.
A ja tak z innej beczki jeszcze:
dostałem w rozliczeniu zegary z obrotomierzem na 1wtyk do diesla. niestety nie mam jak ich sprawdzić bo mam instalacje na 2wtyki. czy znajdzie się ktoś w pobliżu gdańska kto by mi pomógł w sprawdzeniu czy są sprawne? stawiam piwo
Ostatnio zmieniony ndz paź 25, 2009 22:30 przez marek_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.