golf III tdi 90km czy pojedzie na oleju opalowym?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
golf III tdi 90km czy pojedzie na oleju opalowym?
witam. kupilme golfa i mam pytanie czy golf III tdi 90km czy pojedzie na oleju opalowym?
Potwierdze, brat dziadka w czasach własnie tego programu z ciekawości dolewał kujawskiego i silnik do tej pory chodzi bez remontu. 1.9 TDI jest nie do zajechania;)Mavrick pisze:Ja ogladalem ktoregos dnia na Polsacie program (Zientarskich) w ktorym pokazywali goscia co zrobil juz transitem ponad 300 tysiecy na oleju Bartek (prosto z marketu). Podobno Pande z 2000 ktoregos roku rowniez tym tankuje i wszystko smiga...
byłem kiedyś w Świdnicy obok bazy drogowców i dało sie odczuć frytki;) z wszystkich starów i jelczów które tam zajeżdżały;)
Ostatnio zmieniony czw paź 22, 2009 22:39 przez enesen, łącznie zmieniany 1 raz.
- bombel-g2
- Użytkownik
- Kontakt:
ogólnie szkoda silnika ale niektórzy jada na tym paliwie "rakietowym" i dolewają jakąś dawke mixolu(jakiś olej)- do opałówki . co sie dalej dzieje nie powiem bo nie wiem
Ostatnio zmieniony czw paź 22, 2009 22:44 przez bombel-g2, łącznie zmieniany 1 raz.
Kamil
tel.792310032 kupię katalizatory wszystkie
Monowtrysk w PN-nce już śmiga... aż miło
tel.792310032 kupię katalizatory wszystkie
Monowtrysk w PN-nce już śmiga... aż miło
Re: golf III tdi 90km czy pojedzie na oleju opalowym?
Jest tylko jedno pytanie chcesz cieszyc się bezawaryjna jazda czy tylko wymagasz od auta zeby jeździło tanio ?wintersports14 pisze:witam. kupilme golfa i mam pytanie czy golf III tdi 90km czy pojedzie na oleju opalowym?
A dla mne najwiekrzy aburd jak ktoś pisze np. o chip tuningu i na dodatek chce jeździć na opale- sa tacy na forum , to moze i olej wymieniac co 40 tys km tez bedzie taniej i niech sie martwi następny właściciel auta, Ja tam mysle jak najlepiej dla autka i leje GTL który ma liczbę centanową 75
Ostatnio zmieniony czw paź 22, 2009 22:53 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Re: golf III tdi 90km czy pojedzie na oleju opalowym?
Proponuje CI jeździj na opale a najlepiej na oleju transformatorowym tez go diesel spali a kosztuje litr ok 1,2zł, nie wymieniaj oleju silnikowego tylko dolewaj, nie wymieniaj filtrów tylko je *#cenzura#* po co wymieniać i tak na zapchanych bedzie jeździł, nie wymieniaj filtra paliwa tylko spuszczaj wodę z niego, filtr kabinowy wywal- po co ci on, wymieniaj czesci tylko jak sie rozleca i najtansze najlepiej uzywane , nie wymieniaj opon dopuki nie pekną , nie myj auta- to nie ma wpływu na jego pracę- zobacz ile zaoszczędzisz a autko na pewno ci sie odwdzięzy bezawaryjna eksploatacja. Czemu na zachodzie nikt nie mysli zeby tak robic- bo tam sie mysli zeby samochód jak najdłużej służył , a u nas do puki sie toczy to ok a najlepiej zeby jeździł za darmo i sie nie psół- TAK SIĘ NIE DA KOLEGO. Potem bedziesz pisał zebysmy CI pomogli bo cos jest nie tak i nie wiesz dlaczego się zepsuł i będziesz psioczył , ze VW to jednak nie sa bezaawaryjne auta- pamiętaj na to też masz wpływ i to znaczący.wintersports14 pisze:witam. kupilme golfa i mam pytanie czy golf III tdi 90km czy pojedzie na oleju opalowym?
- morfeusz86r
- Forum Master