Wskazania komputera pokładowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
A czy przypadkiem login do Instruments to nie PIN? Wydaje mi się, że tak bo już kiedyś dodawałem kluczyki do nowego zegara. Trzeba najpierw się zalogować, a później można dopiero przeprowadzać adaptację. Pin jest 4-cyfrowy. Logując się dodajesz z przodu pinu zero. Można wyciągnąć go Vag tacho. Z racji tego, iż robiłem to już dawno to nie dam sobie ręki uciąć, czy powyższe info jest poprawne. Jak sprawdzę to dam znać.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Panowie,
Szperałem dziś w Licznikach (Instruments-grupa17) i w adaptacji [10] znalazłem grupę w której możemy "regulować" wskazania czujnika poziomu paliwa. Jest to grupa chyba w okolicach 020 lub nieco dalej
Natomiast klikając dalej, doszedłem do grupy 070 i 071 - są tam dwa parametry które również mozna zmieniać.
Może to właśnie w tych grupach możemy regulować wskazania komputera?
Szperałem dziś w Licznikach (Instruments-grupa17) i w adaptacji [10] znalazłem grupę w której możemy "regulować" wskazania czujnika poziomu paliwa. Jest to grupa chyba w okolicach 020 lub nieco dalej
Natomiast klikając dalej, doszedłem do grupy 070 i 071 - są tam dwa parametry które również mozna zmieniać.
Może to właśnie w tych grupach możemy regulować wskazania komputera?
Volkswagen - das auto
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia
- Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Bo pewnie uzywales przyciskow UP/DOWN hehehe, sprobuj wklepac wartosci mniejsze lub wieksze o ręcznie.rafalkdp pisze:Sprawdziłem. Login tak jak pisałem wcześniej to 0+PIN, jednak w bloku 3 nie mogłem nic zmienić.Wyskakiwał "error". Zwykłym Vagiem z alledrogo sie chyba tego nie zrobi:/
Aby wskazania bylu prawdziwe musisz sobie obliczyc nowa wartość, czyli:
aktualna wartosc z bloku 003 * wyliczone (prawdziwe) srednie spalanie i / podziel przez wyswietlane poprzednie srednie spalanie.
Oczywiscie bierzemy pod uwagę odczyty z trybu MFA 2 czyli długodystansowe
Ja mam MFA starego typu w zegarkach i wszystko smiga, zresztą ile mu nie wleje tyle spali ale lubię *#cenzura#*... kolesi jak patrzą na średnie spalanie zmotanego TDIka hehehehehehe