Uszczelka pod głowicę.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wg mnie tak,misiur pisze:aha, ale z afn'a spasuje ?
tu sobie poczytaj i zwroc uwage zwlaszcza na zdjecia http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... a&start=15
sam w swoim 1,9td mam uszczelke z AFN'a
Ostatnio zmieniony ndz paź 25, 2009 12:28 przez mrozoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Flansze pod turbiny GTB!!
Montaż turbin GTB
Spawanie ukladow wydechowych/dolotowych metoda TIG
Customowe kolektory wydechowe
BIZON GARAGE
Montaż turbin GTB
Spawanie ukladow wydechowych/dolotowych metoda TIG
Customowe kolektory wydechowe
BIZON GARAGE
daj ją mi to zobaczysz czy nie dmuchnie więcej. tylko nie biorę odpowiedzialności jak się rozleciDzikuvip pisze:ustawieniach dochodzących do 2,2 bara na k24 (wiecej juz nie wydmucha)
a co do tematu jak silnik jest po 87' to zakładać metalową od 1.9TD ub TDI najlepiej AFN.
jak z przed 87' to tylko taka jak być powinna lub dorabiać na zamówienie
Wieże :green_fuck: tylko Ty byś pewnie 2.5 mial przy 6500 obr/min i glowice starszego typu z plytkami ja mam chydro i boje sie wyjezdzac wskazowką obrotomierza za skale bo juz mi sie 2x zdazylo to ze wypluł olej itdarwam pisze:Dzikuvip napisał/a:
ustawieniach dochodzących do 2,2 bara na k24 (wiecej juz nie wydmucha)
daj ją mi to zobaczysz czy nie dmuchnie więcej. tylko nie biorę odpowiedzialności jak się rozleci
Ostatnio zmieniony ndz paź 25, 2009 15:37 przez Dziku VR6, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
Wiadrami byś lał rope
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
w12 na codzień
w12 na codzień
klucz SPLINE bodajże rozmiar chyba M12 ale co do rozmiaru nie jestem pewien.
i pamiętaj że szpilek od głowicy używa się tylko raz, tak że razem z uszczelką zamawiasz komplet śrub głowicy kosztuję około 40-50zł
koszt nie wielki ale masz pewność że jest wszystko jak być powinno i nie urwie Ci się przy dokręcaniu.
i pierwsze dwa etapy koniecznie kluczem dynamometrycznym bo inaczej źle to się skończy
i pamiętaj że szpilek od głowicy używa się tylko raz, tak że razem z uszczelką zamawiasz komplet śrub głowicy kosztuję około 40-50zł
koszt nie wielki ale masz pewność że jest wszystko jak być powinno i nie urwie Ci się przy dokręcaniu.
i pierwsze dwa etapy koniecznie kluczem dynamometrycznym bo inaczej źle to się skończy
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak są śruby ciągnione to tak.arwam pisze:klucz SPLINE bodajże rozmiar chyba M12 ale co do rozmiaru nie jestem pewien.