kompresor do 1.9 TDI 110KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
kompresor do 1.9 TDI 110KM
witam. mam zamiar zamontowac kompresor do golfa III 1.9 TDI seryjna 110Km. mam juz wymienione turbo, wtryski, IC i pompe 11. co moge osiagnac przez montowanie takiego kompresora??
Nie zgodzę się.grzegorzp pisze:temat wałkowany stomilionów razy, kompresor do diesla to pomyłka, koniec kropka.
Daniel z TTC załozył do swojego,byłego juz tolka z silnikiem 2.5 tdi R5 kompresor,z racji tego,że duże turbo późno wstawało.
Zabieg jak najbardziej udany,kwestia wystrojenia,ale to akurat w jego przypadku pikuś.
Tyle tylko,że on miał grubo ponad 300 koni,a w 110tce na tym wale,korbowodach,o sprzęgle nie wspomnę,200 to już odważny wynik.
Jaki sens zakładać kompresor,skoro samą turbiną,tyle,że wiekszą,ale z z przyzwoitym dołem,idzie to zrobić.
Do 1.9 tdi nie ma sensu zakładać,choć jest to do zrobienia.
Wsadź silnik 2.5,potężne turbo,to wtedy kompresor sie przyda.
AFN 165,5@380,8
-
- Użytkownik
piszesz że się nie zgodzisz a potem piszesz,sagon pisze:Nie zgodzę się.grzegorzp pisze:temat wałkowany stomilionów razy, kompresor do diesla to pomyłka, koniec kropka.
Daniel z TTC załozył do swojego,byłego juz tolka z silnikiem 2.5 tdi R5 kompresor,z racji tego,że duże turbo późno wstawało.
Zabieg jak najbardziej udany,kwestia wystrojenia,ale to akurat w jego przypadku pikuś.
Tyle tylko,że on miał grubo ponad 300 koni,a w 110tce na tym wale,korbowodach,o sprzęgle nie wspomnę,200 to już odważny wynik.
Jaki sens zakładać kompresor,skoro samą turbiną,tyle,że wiekszą,ale z z przyzwoitym dołem,idzie to zrobić.
Do 1.9 tdi nie ma sensu zakładać,choć jest to do zrobienia.
Wsadź silnik 2.5,potężne turbo,to wtedy kompresor sie przyda.
przestań w końcu na każdy temat pisać wszystkiego co wiesz,sagon pisze: Do 1.9 tdi nie ma sensu zakładać,choć jest to do zrobienia.
gość zapytał czy mu coś to da w 110 i czy jest sens, ja mu napisałem że nie ma żadnego sensu, potem
Ty piszesz że się nie zgadzasz, (potem napisał co wiedział...) i piszesz że też uważasz że nie ma sensu.
posty nabijasz, chcesz zdobyć odznakę najaktywniejszego forumowicza?
kompresor generuje większe straty niz turbo
NIE MA NAJMNIEJSZEGO SENSU
jeżeli chce mieć się płaską ch-tyke w całym zakresie to daje sie 2 turbiny w układzie szeregowym małą i dużą, tak jak jest to obecnie stosowane
i nie ma znaczenia czy 1.9 czy 2.5 ...
np. nowe silniki 100KM z litra taki układ w większości mają
NIE MA NAJMNIEJSZEGO SENSU
jeżeli chce mieć się płaską ch-tyke w całym zakresie to daje sie 2 turbiny w układzie szeregowym małą i dużą, tak jak jest to obecnie stosowane
i nie ma znaczenia czy 1.9 czy 2.5 ...
np. nowe silniki 100KM z litra taki układ w większości mają
grzegorzp, czytaj ze zrozumieniem i nie napędzaj się tak,bo ci żyłka pęknie.
Dodam tylko,że brat miał okazje tym seatem jechać i jakoś żadnych strat mocy nie odczuwali.
Grubo ponad 300 koni i z 600 niuta.
A ta wypowiedź,o ile się nie mylę,tyczyła się chyba diesli,wszystkich,czyż nie?
Skoro u niego to jeździło,to dowodzi tylko tego,że chyba niektórzy się mylą.
Fakt,że tylko po to,żeby zniwelować turbo dziurę,bo miał wielką turbinę i późno wstawała.
Ale już tak jest,że nie można wyskoczyć z tekstem,który jest wbrew oklepanym już modom tdi-ków.
Okazuje się ,że nie tak do końca.
Dodam,że jako pierwszy w tym kraju wsadził rzędową piątkę w ramę seata.
Wsadzili tez 2.0 tdi w budę calibry i o dziwo,to jeździ.
[ Dodano: 29 Paź 2009 19:08 ]
Link do temat z Daniela seatem,dodam tylko,że wynik osiągnięty na big turbo,bez kompresora.
http://www.vwmania.pl/forum/index.php?s ... ffa5d3c9e9
[ Dodano: 29 Paź 2009 19:12 ]
I calibra tdi by TTC
http://www.racingforum.pl/Opel-Calibra- ... 52189.html
Skoro wiesz lepiej,niż jeden z najlepszych tunerów,to chylę czoła.cowboy pisze:NIE MA NAJMNIEJSZEGO SENSU
Dodam tylko,że brat miał okazje tym seatem jechać i jakoś żadnych strat mocy nie odczuwali.
Grubo ponad 300 koni i z 600 niuta.
I oto mi chodziło,nie zgodziłem się,bo wiem,że kompresor w dieslu się sprawdził.grzegorzp pisze:kompresor do diesla to pomyłka, koniec kropka.
A ta wypowiedź,o ile się nie mylę,tyczyła się chyba diesli,wszystkich,czyż nie?
Do 1.9 nie widzę sensu,ale do takiego np. 2.5 na big turbo,już tak.grzegorzp pisze:Ty piszesz że się nie zgadzasz, (potem napisał co wiedział...) i piszesz że też uważasz że nie ma sensu.
Skoro u niego to jeździło,to dowodzi tylko tego,że chyba niektórzy się mylą.
Fakt,że tylko po to,żeby zniwelować turbo dziurę,bo miał wielką turbinę i późno wstawała.
Ale już tak jest,że nie można wyskoczyć z tekstem,który jest wbrew oklepanym już modom tdi-ków.
Okazuje się ,że nie tak do końca.
Dodam,że jako pierwszy w tym kraju wsadził rzędową piątkę w ramę seata.
Wsadzili tez 2.0 tdi w budę calibry i o dziwo,to jeździ.
Otóż to,napisałem,to co wiem,a nie cytuje słów z innych tematów.grzegorzp pisze:(potem napisał co wiedział...)
[ Dodano: 29 Paź 2009 19:08 ]
Link do temat z Daniela seatem,dodam tylko,że wynik osiągnięty na big turbo,bez kompresora.
http://www.vwmania.pl/forum/index.php?s ... ffa5d3c9e9
[ Dodano: 29 Paź 2009 19:12 ]
I calibra tdi by TTC
http://www.racingforum.pl/Opel-Calibra- ... 52189.html
AFN 165,5@380,8
nie wiem lepiej, takie są faktysagon pisze:Skoro wiesz lepiej,niż jeden z najlepszych tunerów,to chylę czoła.
kompersor zjada więcej mocy niz turbina, a to że (wg Ciebie) najlepszy tuner tak zrobił tego nie zmieni... no chyba że tym gorzej dla faktów
nie musisz juz na siłę reklamowac TTC wypisując czego to nie zrobi i nie osiagnął
temat jest kompresor w AFN - i odpowiedź padła - nie ma sensu ani racjonalnego wytłumaczenia !
KOmpresor mniejsza sprawność czyli i mniejsza moc , wiekrze opory pracy-napęd paskiem, za to leprzy dół nawet już od 1000obr i nie trzeba o niego zbytnio dbac i schładzac - nie jest napędzany spalinami, a turbina więkrza sprawnosc gorszy dół, małe opory- napedzany bezwładnością spalin. Mazda w dieslu kombinowała z compresorem ale im nie wyszło- duża awaryjnośc mała moc, z 2,0TD Compresor wyszło 75KM , Mercedes zaprzestał w tym roku produkcje benzyn na Compresor- duże spalanie z uwagi na opory i mała wydajnośc. Sa plusy i minusy- podoba mi sie w kompresorze ze auto ciągnie równo od biegu jałowego- moc na żądanie w turbo trzeba dmuchnac spalinami
Ostatnio zmieniony czw paź 29, 2009 22:18 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolejny,który nie potrafi zrozumieć,co napisałem-jeden z najlepszych.cowboy pisze:a to że (wg Ciebie) najlepszy tuner tak zrobił tego nie zmieni...
Bo równie dobrzy są zalogowani,na tym forum.
Ja jestem przekonany do niego,bo nie jest przereklamowany,Ty do innego.
Każda zmora ma swojego amatora,jak to mówią.
Ja wiem,że jesteś niebywale oczytany,po tylu latach studiowania setek tematów na różnych forach dużo się dowiedziałeś i teraz jesteś już znawcą,ekspertem,w każdym niemalże temacie.cowboy pisze:kompersor zjada więcej mocy niz turbina,
Szkoda,że nie byłeś taki obczytany,jak Ci pękł wężyk w ecu.
Pamiętasz,co się działo?
Można to było określić jednym słowem-panika.
Ale najwidoczniej tego nie doczytałeś.
No cóż,zdarza się...nawet najlepszym.
Z tego,co można wyczytać wyżej,to koledze grzegorzowi chodziło o diesle,a nie konkretnie o 1.9 tdi 110.Doczytaj.cowboy pisze:temat jest kompresor w AFN - i odpowiedź padła - nie ma sensu ani racjonalnego wytłumaczenia !
Dlatego też napisałem,że...
On nie potrzebuje reklamy.cowboy pisze:nie musisz juz na siłę reklamowac TTC wypisując czego to nie zrobi i nie osiagnął
Zauważyłeś,żeby się gdzieś reklamował?
Napisałem tylko,że jest ktoś,kto wbrew wszystkim... założył i jeździł.
A to,że zrobił kilka rzeczy,których nie zrobił nikt inny,świadczy o jego...
Wam wolno wielbić Witka i innych,i wychwalać pod niemalże niebiosa ich profi robotę,mnie już nie wolno przytoczyć kilku rzeczy jakich Daniel dokonał,bo gość nie jest z tego świata,z tego forum.
Ale ja to rozumiem.
Pozdro i miłej lektury.
AFN 165,5@380,8
cowboy pisze:temat jest kompresor w AFN
co mam doczytać, skoro jak byk stoi kompresor w golfie III 1.9 TDI 110KM ?sagon pisze:Z tego,co można wyczytać wyżej,to koledze grzegorzowi chodziło o diesle,a nie konkretnie o 1.9 tdi 110.Doczytaj.
sloma2405 pisze:mam zamiar zamontowac kompresor do golfa III 1.9 TDI seryjna 110Km.
doczytaj regulamin forum, w szczególności punkt 13... ostrzegałem Cię przed personalnymi wycieczkami w moim kierunku...sagon pisze:Szkoda,że nie byłeś taki obczytany,jak Ci pękł wężyk w ecu.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
A ja twierdze ze pomysl ciekawy jak kazdy "inny"
mysle ze spokojnie moznaby to wysterowac z dobrymi skutkami, ale...
dywagacje czy to ma sens czy nie sa do tego czasu prozne dopoty ktos nie udowodni ze sie DA lub sie NIE DA. i do tego z jakim skutkiem. co da odpowiedz nad SENSEM lub BEZSENSEM tego projektu... reasumujac... ja dla samego FUNU wsadzilbym kompresor.
dla zalozyciela tematu moge tylko wyslac zaproszenie na gg/priv celem jakiejs sensowej rozmowy
mysle ze spokojnie moznaby to wysterowac z dobrymi skutkami, ale...
dywagacje czy to ma sens czy nie sa do tego czasu prozne dopoty ktos nie udowodni ze sie DA lub sie NIE DA. i do tego z jakim skutkiem. co da odpowiedz nad SENSEM lub BEZSENSEM tego projektu... reasumujac... ja dla samego FUNU wsadzilbym kompresor.
dla zalozyciela tematu moge tylko wyslac zaproszenie na gg/priv celem jakiejs sensowej rozmowy
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.