Wymiana silnika!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
meta21
Nowicjusz
Nowicjusz

Wymiana silnika!

Post autor: meta21 » wt paź 27, 2009 10:31

A więc od początku mam golfa Mk2 1.6 b z automatyczną skrzynia!! Niestety silnik zakończył swoją kariere i chce go wymienić!!ale właśnie tu mam problem bo nie wiem, czy zwykły silnik 1.6 albo 1.8b podejdzie do mojego golfika z automatem czy tez nie będzie pasował?? prosze o pomoc!!

Awatar użytkownika
fifel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: fifel » wt paź 27, 2009 10:37

Kolego wszystkie silniki 1,6 i 1,8 oprocz 16v to ten sam blok, skrzynia automatyczna podejdzie spokojnie do kazdego z nich tylko nie wiem czy do kazdego podejdzie linka z Twojej skrzyni bo przy manualu jest inne mocowanie linki przy gazniku.
W takim wypadku najlepiej jest Ci kupic od razu linke pasujaca albo przelozyc swoj gaznik do nowego silnika, tylko wtedy najlepiej kupic silnik 1,6 zeby pasowala "konfiguracja" gaznika, bo do 1,8 bedzie mial za male gardziele i dysze, chyba ze chcesz sie bawic.

P.S. jesli Ci zostanie linka od skrzyni auto do gaznika to ja chetnie ja kupie:P

[img]http://i5.photobucket.com/albums/y182/johnnie_oo/zakaz-1.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Lanzar
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Lanzar » ndz lis 01, 2009 12:54

Witam! Też mam mk2 1.6 w automacie i chciał bym włożyć mocniejszy silnik g60 albo vr6 ale zależy Mi na automacie, do vr6 wiem że są skrzynie automatyczne, ale oriętujecie się może czy jest automat do g60????

Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”