Wymiana silnika!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana silnika!
A więc od początku mam golfa Mk2 1.6 b z automatyczną skrzynia!! Niestety silnik zakończył swoją kariere i chce go wymienić!!ale właśnie tu mam problem bo nie wiem, czy zwykły silnik 1.6 albo 1.8b podejdzie do mojego golfika z automatem czy tez nie będzie pasował?? prosze o pomoc!!
Kolego wszystkie silniki 1,6 i 1,8 oprocz 16v to ten sam blok, skrzynia automatyczna podejdzie spokojnie do kazdego z nich tylko nie wiem czy do kazdego podejdzie linka z Twojej skrzyni bo przy manualu jest inne mocowanie linki przy gazniku.
W takim wypadku najlepiej jest Ci kupic od razu linke pasujaca albo przelozyc swoj gaznik do nowego silnika, tylko wtedy najlepiej kupic silnik 1,6 zeby pasowala "konfiguracja" gaznika, bo do 1,8 bedzie mial za male gardziele i dysze, chyba ze chcesz sie bawic.
P.S. jesli Ci zostanie linka od skrzyni auto do gaznika to ja chetnie ja kupie:P
W takim wypadku najlepiej jest Ci kupic od razu linke pasujaca albo przelozyc swoj gaznik do nowego silnika, tylko wtedy najlepiej kupic silnik 1,6 zeby pasowala "konfiguracja" gaznika, bo do 1,8 bedzie mial za male gardziele i dysze, chyba ze chcesz sie bawic.
P.S. jesli Ci zostanie linka od skrzyni auto do gaznika to ja chetnie ja kupie:P
[img]http://i5.photobucket.com/albums/y182/johnnie_oo/zakaz-1.jpg[/img]