a co BIPami? cewki najmocniej obrywają od eksploatacji.Od nich w pierszej kolejności biorą się problemy z dawkami, szarpania ect.
przeciez napisałem:
cowboy pisze:przy przejsciu na ALki dobrze byłoby żeby ktoś kumaty to ustawił, sprawdził i skorygował BIPy oraz skorygował soft...
BIPy tez biorą się z przycierających sie iglic w rozpylaczu... u Bogdana się robi kilkadziesiąt pompek róznego rodzaju tygodniowo, nie mówiąc juz o wtryskach CR które padają nagminnie.. wiec jakoś to sie sprawdza
na razie sie sprawdziło i wszyscy są zadowoleni... lepiej przerobić swoje pompki niż kupić jakiś szrot na allegro
pamietam też jak pisano, że niemozliwe jest ustawienie 2 cisnień w zwykłych wtryskach... a jak się okazuje teraz to standard
tak jak pisałem Bogdan juz od 3 lat regenruje pompki i pewnie zrobił tego na setki licząc, więc ja wiem że co od niego wyjdzie spod ręki jest pewne... aczkolwiek wiadomo ze cewki tez mogą być padnięte..
ale tuning to jest tuning
jak ktoś chce mieć super hiper bezpiecznie to idzie do ASO i kupuje nowe pompki, nowe turbo itd, a nie zakłada hybrydy
IMO najlepiej kupić młode pompki ze słabszego modelu i przerobić je na mocne