wysokie spalanie na jałowym biegu 0,7l/h
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wysokie spalanie na jałowym biegu 0,7l/h
mam następujący problem z którym sobie nie mogę poradzić, na jałowym biegu na wolnych obrotach mój golf 131ps pali 0,7l/h z tego co mi wiadomo i w poprzednich golfach pokazywało mi 0,5l/h i w czasie jazdy w trasie też zauważyłem duże spalanie przy jeździe do 110km/h ciężko mi zjechać ze spalaniem poniżej 7l/100km, zaznaczę że na vagu żadnego błędu mi nie pokazuje w testach z czym się nie zgodzę to że EGR nie zamyka mi się na 0% tylko do 20%
a sprawdź kąt synchronizacji.. może wina leży w złym ustawieniu rozrządu. U mnie było podobnie chociaż, jak dla mnie 0,7l/h to w miarę znośna granica. U mnie kiedy wymieniali rozrząd ustawili tak, że na postoju palił jakieś 1,1l/h i w trasie też było to zauważalne.. porównałem spalanie na kompie ze spalaniem rzeczywistym i dane się pokrywały. Pojechałem na korektę i teraz pali 0,5.. max 0,6l/h na biegu jałowym.. w trasie tak samo spadło średnie spalanie z 7 do 6 litrów
Re: wysokie spalanie na jałowym biegu 0,7l/h
Witam
Jestem nowym uzytkownikiem vw i na dodatek diesla. Czytajac ta dyskusje nasuwa mi sie pytanie: czy zuzycie na biegu jalowym w automacie tiptronic 1,2l/h jest normalne ?? Autko swiezo po wymianie rozrzadu, rozrzad ustawiony na 0 - mechanik walczyl chyba z 30 min.
Jestem nowym uzytkownikiem vw i na dodatek diesla. Czytajac ta dyskusje nasuwa mi sie pytanie: czy zuzycie na biegu jalowym w automacie tiptronic 1,2l/h jest normalne ?? Autko swiezo po wymianie rozrzadu, rozrzad ustawiony na 0 - mechanik walczyl chyba z 30 min.
U mnie na jałowym tez pokazuje 0.7 litra, a na klimie 0.8.. W AJM miałem 0.6l. Więc chyba nie jest źle.
viewtopic.php?t=130814" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
Mi pokazuje zawsze na poziomie 0,7l / 0,8l na postoju, jak wczesniej mialem ASZ w Borze to pokazywal zazwyczaj 0,7l czasami 0,6l w obu byl robiony rozrzad przez tego samego mechanika i ustawiony kat synchronizacji na 0,0 , wiec zastanawia mnie skad sie te roznice biora, tak z czystej cieakwosci, nie zeby mi to przeszkadzalo jakkolwiek w sumie .
człowieku za duża dawkagolfik26 pisze:powiem szczerze że jestem w trakcie właśnie takiego sprawdzania po pierwszym razie przejechałem więcej km niż pokazywał mi komputer ale już drugim razem w zasadzie pokrywało się z komputerem, jeszcze co mogę dodać to że w vagu dawkę pokazuje mi 0,49
0.49 jest niebezpieczna, powinna być 3-4mgr
zmiejszysz dawke to i spalanie sie zmiejszy i będzie prawidłowo pokazywało 0,37l/h