Golf 1.6 74kW AFT z 1997r gaśnie podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 1.6 74kW AFT z 1997r gaśnie podczas jazdy
Witam. Mam problem z moim golfem. Podczas jazdy gaśnie mi. Nagle wskazówka od obrotomierza opada na zero po czym auto gaśnie. Nie ma reguły. Mogę jechać na jedynce, piątce i luzie. Silnik może być zimny albo i też nie. Gdy zgaśnie muszę odczekać chwilę bo inaczej go nie zapale. Czasami jest tak że nie gaśnie przez nawet 500km a czasami tak że co 2 - 3 km muszę go zapalać. Byłem już u różnych mechaników. Kazali wymienić mi czujnik halla. Wymieniłem ale to nic nie dało. Kazali wymienić czujnik położenia wału. Ale i to też nie pomogło. Nie wiem już co robić. Kończą mi się pomysły i pieniądze. Proszę o jakąś poradę. Sorry że tworzę nowy temat ale te które znalazłem są bardzo stare. Mam nadzieję że mi pomożecie.
podaj błędy zapisane w sterowniku
Ostatnio zmieniony pt lis 06, 2009 20:13 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
to ile mecheś już wytargał kasy za naprawę ?longer200 pisze:nie pamietam jakie to były dokladnie błedy. ja zawsze zostawialem auto u mechanika i jechalem do domu. A gdy on juz sprawdzil wszystko to dzwonil do mnie i mowil mi co jest. mowil ze hall pokazuje blad.
podmień przekaźnik nr.3 (sterowanie silnikiem)longer200 pisze:za halla dalem 160, za czujnik wału 200 i za robocizne 150. jeszcze troche i na glowe przez to dostane
Ostatnio zmieniony pt lis 06, 2009 21:50 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
ja nie znam sie na autach. i nie mam mozliwosci podlaczyc auta. moge jechac do mechanika ktory znowy sciagnie ze mnie kase za podlaczenie auta do kompalasot pisze:Czujnik halla wyskakuje z reguły zawsze jako pierwszy błąd ale to nie oznacza że jest uszkodzony. Podłącz pod VAG`a i zapisz błędy - może silniczek krokowy pada.
A czy jest on w kazdym golfie czy tylko w tym modelu ktory posiadam ??norek111 pisze:tak,szukaj na pewno gdzieś dostanieszlonger200 pisze:Mówisz o tym co na fotce zaznaczony jest R3 ??? Jeżeli tak to skad go wziąsc???
Ostatnio zmieniony pt lis 06, 2009 22:00 przez longer200, łącznie zmieniany 3 razy.
prawie,szukaj przekaźnika z nr.30longer200 pisze:A czy jest on w kazdym golfie czy tylko w tym modelu ktory posiadam ??
Ostatnio zmieniony pt lis 06, 2009 22:11 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
ok. dzieki za info. jak znajde i wymienie to sie odezwe.norek111 pisze:prawie,szukaj przekaźnika z nr.30longer200 pisze:A czy jest on w kazdym golfie czy tylko w tym modelu ktory posiadam ??
[ Dodano: 11 Lis 2009 12:17 ]
Wymienilem wczoraj ten przekaznik (30) i od wczoraj nie zgasl. ale zauwazylem ze jak odpalam auto albo podczas jazdy jade na luzie to obrotomierz skacze mi tak od 700 do 1100 obrotow. czy tak powinno byc ??? no i po powrocie do domu zauwalylem ze ten przekaznik jest cieply a reszta przekaznikow jest zimna. czy tak powinno byc